Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πεντανόστιμη Τυρόπιτα βουτηχτή αφράτη και έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ – Θα ξετρελαθείτε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αναζητείτε μια συνταγή γρήγορη για ένα γευστικό σνακ; Αυτή η εξαιρετική βουτηχτή τυρόπιτα γίνεται… σε χρόνο ντετέ, εύκολη και τραγανή για μια στιγμιαία απόλαυση.

  • 1½ πακέτο φύλλο κρούστας
  • 400 γραμ. φέτα
  • 200 γραμ. ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν (κοφτό)
  • 1½ φλ .νερό χλιαρό
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
  • Για το τελείωμα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1/2 φλ. γάλα

Εκτέλεση

    • Αυτή η εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας είναι αφράτη και τραγανή και φουσκώνει σαν το σουφλέ τυριού.
    • Λιώνουμε τη φέτα και το ανθότυρο σε τρήματα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.
    • Προσθέτουμε τα 4 αυγά κι ανακατεύουμε καλά να γίνουν κρέμα. Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση. Προσθέτουμε το μπέικιν και το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
    • Ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μακρόστενο ταψί 35×25 εκατοστά. Αλείφουμε όλο το ταψί και τα πλαϊνά του τοιχώματα με πινέλο.
    • Στρώνουμε ακτινωτά τα 6 φύλλα κρούστας ώστε να εξέχουν πολύ τα πλαϊνά τους. Δε λαδώνουμε ενδιάμεσα στα φύλλα.
  • Κρατάμε 2 φύλλα για το κλείσιμο της πίτας. Τα υπόλοιπα 10 φύλλα, 1-1 τα βουτάμε να βραχούν στο μείγμα των αυγών. Πρέπει να μουλιάσουν καλά τα φύλλα κρούστας μέσα στα υγρά. Μετά, 1-1 βρεγμένο φύλλο το βάζουμε σαν γέμιση μέσα στο ταψί. Ό,τι υγρό περισσέψει το ρίχνουμε στην τυρόπιτα.
  • Καλύπτουμε με τα τρία στεγνά φύλλα κρούστας την επιφάνεια της τυρόπιτας. Κλείνουμε γύρω-γύρω τα φύλλα που εξέχουν διπλώνοντας τα πάνω στην πίτα. Λαδώνουμε με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας. Με το πιρούνι πιέζουμε απαλά να βραχούν όλα τα φύλλα, με τα υλικά μέσα στα υγρά. Χαϊδεύουμε την πίτα ώστε να αλειφθεί καλά το λάδι πάνω στην επιφάνεια.
  • Χτυπάμε το 1 αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της τυρόπιτας και πατάμε ελαφρά την επιφάνεια της τυρόπιτας να βραχούν τα φύλλα καλά.
  • Με το πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια της πίτας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια κατά μήκος. Δε χαράζουμε την τυρόπιτα μέχρι κάτω όμως. Μέχρι τα μεσαία φύλλα χαράζουμε .
  • Σε καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε την τυρόπιτα στις αντιστάσεις, στους 190 °C στην κάτω σχάρα για περίπου 50′ μέχρι να φουσκώσει καλά σαν σουφλέ και να ροδοκοκκινίσει όλη η επιφάνεια της.
  • Μόλις βγει από το φούρνο, τη σκεπάζουμε για 10′ με μία καθαρή πετσέτα να τραβήξει την υγρασία της. Αφού κρυώσει λίγο την κόβουμε σε κομμάτια.
  • Αυτή η εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και φέτα, είναι ιδανική για γιορτινό τραπέζι ή για μπουφέ, μιας και βγαίνουν πολλά κομμάτια και εξαφανίζεται στο λεπτό.

Μυστικά για την εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

  • Αφήστε καλά τα φύλλα της γέμισης να μουλιάσουν.
  • Μη λαδώνετε τα ενδιάμεσα φύλλα, είναι περιττό.
  • Ψήστε την σε καλά προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει καλά και να φουσκώσει να γίνει διπλάσια σε όγκο.
  • Λιώστε καλά τα τυριά με το αυγό να γίνει σαν κρέμα. Έτσι θα σας θυμίζει ότι έχει μπεσαμέλ η τυρόπιτα χωρίς εσείς να έχετε φτιάξει μπεσαμέλ.
  • Αλείψτε καλά όλη την επιφάνεια της τυρόπιτας με λάδι και χαϊδέψτε με το χέρι όλη την επιφάνεια της τυρόπιτας να πάει παντού. Έτσι όταν πέσει το αυγό με το γάλα στο τέλος θα κάνει μια ωραία κρούστα.
  • Τρυπήστε όλη την επιφάνεια με πιρούνι ώστε να φύγει ο αέρας που εγκλωβίστηκε με το στρώσιμο των φύλλων. Έτσι θα φουσκώσει ομοιόμορφα στο ψήσιμο.
  • Χαράζουμε την τυρόπιτα κατά μήκος σε κομμάτια πριν την ψήσουμε.
  • Σκεπάζουμε την τυρόπιτα με καθαρή πετσέτα μόλις βγει καυτή από τον φούρνο ώστε να τραβήξει την υγρασία της και να μείνει η επιφάνεια τραγανή.
  • Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και μετά να την κόψετε.

 

Argiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχα: Πόσες θερμίδες και χοληστερίνη έχει ο οβελίας, η μαγειρίτσα και το κόκκινο αυγό

Efi Nika

Μαγειρίτσα: Πώς να καθαρίσετε σωστά έντερα και εντόσθια – Κίνδυνος δηλητηρίασης

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η μέθοδος που ανακουφίζει 7 στους 10 με φυσικό τρόπο

Efi Nika