Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Παράταση του lockdown μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα “δείχνουν” κυβέρνηση και ειδικοί – Γεμάτες οι ΜΕΘ της Αττικής

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κυβερνητικά στελέχη και ειδικοί κάνουν λόγο για ανάγκη νέας παράτασης των μέτρων κατά μία εβδομάδα ακόμη, δηλαδή μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου, με στόχο να πάρει “ανάσα” το σύστημα Υγείας.

Όλα δείχνουν πως κινούμαστε προς νέα παράταση του ολικού lockdown στην Αττική, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου, καθώς έχει σημάνει “κόκκινος” συναγερμός για τις αντοχές του ΕΣΥ, με τα νοσοκομεία της Αττικής να έχουν γεμίσει και τις κλίνες ΜΕΘ Covid-19 να είναι πια ελάχιστες.

Κυβερνητικά στελέχη και ειδικοί κάνουν λόγο για ανάγκη νέας παράτασης των μέτρων κατά μία εβδομάδα ακόμη, δηλαδή μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου, με στόχο να πάρει “ανάσα” το σύστημα Υγείας που εμφανίζει πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής ακόμη και 95%.

Οι αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, καθώς οι συνθήκες “ασφυξίας” που έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία, δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό.

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, εμφανίστηκε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. Από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί παράταση μιας εβδομάδας το lockdown. Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης .”Δεδομένο ότι δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε”, τόνισε και υπογράμμισε ότι η απόδοση των μέτρων σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο είναι στο 45%.

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης πρότεινε ένα ολικό lockdown δύο εβδομάδων, ώστε να ανοίξουμε αργότερα με προοπτικές να σωθεί κάτι από την οικονομία και να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι.

Τρομάζουν τα στοιχεία

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τέτοια, που δύσκολα θα περίμενε κανείς θεαματική πτώση των δεικτών τις επόμενες ημέρες.

Η αύξηση στους διασωληνομένους είναι ραγδαία, καθώς, πριν απο 2 μερες είχαμε 391 διασωληνεμένους,  27/2 είκοσι λιγότερους 371, στις 25/2 είχαμε 367 και στις 24.2 357 όταν την 1/2 είχαμε 248 διασωληνεμένους.

Οι κενές ΜΕΘ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών οδεύει προς τους 400 (391 ήταν πιο συγκεκριμένοι οι διασωληνωμένοι το τελευταίο εικοσιτετράωρο). Όσα κρεβάτια αποδεσμεύονται γεμίζουν αμέσως με νέα περιστατικά. Οι πληροφορίες λένε πως η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη και ο αριθμός των διασωληνώσεων έχει ανέβει. Περισσότεροι από χίλιοι ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου με Covid, και σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ.

Σημειώνεται πως στην Αττική έχουν ήδη προστεθεί 30 κλίνες ΜΕΘ, ώστε τα νοσοκομεία να μπορέσουν να διαχειριστούν την πρωτόγνωρη πίεση από την έκρηξη των νοσηλειών και όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας θα αναπτυχτούν στο αμέσως προσεχές διάστημα ακόμη σαράντα κρεβάτια ΜΕΘ.

Αναλυτικά η κατάσταση στις ΜΕΘ Αττικής

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.

ΚΑΤ. 19 ασθενείς στις 28 κλίνες.

ΣΩΤΗΡΙΑ. 83 ασθενείς στις 84 κλίνες.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 7 ασθενείς στις 9 κλίνες.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ. 5 ασθενείς στις 14 κλίνες.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 12 ασθενείς στις 16 κλίνες σήμερα εφημερεύει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 44 ασθενείς στις 45 κλίνες.

ΕΛΠΙΣ 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΝΙΜΙΤΣ. 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΑΤΤΙΚΟ. 33 ασθενείς στις 33 κλίνες.

ΘΡΙΑΣΙΟ. 17 ασθενείς στις 17 κλίνες.

ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ. 26.

Ράπτη: Πιθανή παράταση lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα – Δεν έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα άφησε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Ράπτη διευκρίνισε ότι την Παρασκευή θα κριθεί η παράταση του lockdown. “Φαίνεται ότι κι ο κόσμος έχει κουραστεί, είδαμε χθες εικόνες συνωστισμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο, και όχι μόνο, ακόμα και γάμους” σημείωσε.

“Δεν την έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας, αντιθέτως έχουμε ανοδική τάση, πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας” ανάφερε συμπληρώνοντας ότι η χώρα έχει φθάσει πολύ κοντά στον εμβολιασμό ενός πολύ μεγάλου τμήματος του πληθυσμού. “Μέχρι σήμερα έχουμε πάνω από 960.000 εμβολιασμούς” είπε. “Ο μεταλλαγμένος ιός προσβάλλει ταχύτερα συμπολίτες μας, σήμερα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και πολίτες κάτω των 50 ετών” τόνισε η υφυπουργός.

Γώγος: Διανύουμε μία βαθιά κόκκινη περίοδο – Κρίσιμο αυτό το δεκαπενθήμερο

Μπορεί να χρειαστεί παράταση μίας βδομάδας στο lockdown”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα έχουμε και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. “Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή τη στιγμή στην Αττική”, ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι αυτή η περίοδος είναι βαθιά κόκκινη περίοδος και ότι είναι κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα με την τήρηση των μέτρων και έκανε έκκληση για την σωστή εφαρμογή τους.

Σαρηγιάννης: Θα υπάρχει αποκλιμάκωση στην Αττική το επόμενο 15ήμερο – Πιθανή νέα παράταση lockdown

“Δεδομένο ότι δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε”, τόνισε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα”, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η απόδοση των μέτρων σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο είναι στο 45%. Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντικό πρόβλημα τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, διασπορά των οποίων υπάρχει σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη “θα υπάρχει αποκλιμάκωση στην Αττική στο επόμενο δεκαπενθήμερο”, ωστόσο, σημείωσε πως το σημαντικό είναι το πόσο αυτή η αποκλιμάκωση θα κρατήσει.

Παυλάκης: Χρειάζεται ολικό lockdown δύο εβδομάδων για να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι

Στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και για τους τρόπους διαχείρισής της.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, οι δόσεις των εμβολίων από την Johnson n Johnson θα έρθουν στη χώρα περί τα τέλη Απρίλη και μέχρι τότε πρέπει να βρεθούν τρόποι τα πάμε καλύτερα. Θεωρεί ότι η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

“Το να κατηγορούμε τα μέτρα είναι κακό και λάθος”, υποστήριξε και τόνισε ότι χρειάζεται πειθαρχία και υπομονή.

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα “κάτσουμε” πολλές μέρες: Όλες οι Αργίες μετά το Πάσχα και το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο…

newsitamea

Γνωστός επιχειρηματίας πήρε γλυκό από πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο στα Ν. Προάστια κι έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκε όλο το νησί: 87χρονος παππούς χορεύει ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα & τpελαivει το διαδικτυο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou