Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παπάγια: Το διατροφικό προφίλ του εξωτικού φρούτου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η παπάγια είναι ένα τροπικό φρούτο συγγενικό του μάνγκο και του ανανά.

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη χώρα μας, τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που παρέχει το αναδεικνύουν σε υπερτροφή που αξίζει μια θέση στη διατροφή μας.

Τα οφέλη της παπάγιας προκύπτουν κυρίως χάρη σε ένα ένζυμό της που ονομάζεται παπαΐνη, το οποίο έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση. Η παπαΐνη αποτελεί μάλιστα συστατικό παυσίπονων φαρμάκων που χορηγούνται για την αντιμετώπιση φλεγμονωδών παθήσεων.

Η παπάγια έχει μια ήπια και γλυκιά γεύση που θυμίζει αυτή του πεπονιού και του ροδάκινου. Μερίδα 100 γραμμαρίων του φρούτου έχει μόλις 35 θερμίδες και παρέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C που μπορεί να καλύψει ακόμη και σε ποσοστό 100% τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας.

Η παπάγια είναι επίσης πλούσια σε προβιταμίνη Α, η οποία μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στον μεταβολισμό των τροφών.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος: Ποια διατροφή βοηθά τους ασθενείς να τον αντιμετωπίσουν καλύτερα

Efi Nika

Καούρα και δυσπεψία: 6 τρόποι να τα αποφύγεις, σύμφωνα με γαστρεντερολόγο

Efi Nika

15 υγιεινές τροφές για ολική επαναφορά μετά την υπερφαγία του Πάσχα

newsitamea