Newsitamea.gr
AMEA news ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γιατί παντρεύτηκα κάποιον με αναπηρία; (Βίντεο)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι σχέσεις των ανθρώπων γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Σε μια εποχή που με τη χρήση του Διαδικτύου μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά, στην κυριολεξία συμβαίνει το αντίθετο. Έχουμε εκατοντάδες ή χιλιάδες φίλους και ακόλουθους και μερικές φορές αισθανόμαστε πιο μόνοι.

Σαν να βρίσκεσαι σε ένα πάρτι, σε μια γιορτή που δεν ξέρεις κανέναν ή ακόμα χειρότερα, δεν θες να μιλήσεις ανοιχτά σε κανένα άτομο.

Δεν κατηγορώ την τεχνολογία, ποτέ δεν θα το κάνω αυτό. Είναι ένα εργαλείο, που εξαρτάται από εμάς για το πώς θα το χρησιμοποιήσουμε. Κάπως έτσι το χρησιμοποίησαν και η Κόρυ(Cory) με τον Μάττ(Matt), γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν. Η Κόρυ πριν λίγες μέρες ανέβασε ένα βίντεο στο κανάλι τους στο YouTube, εξηγώντας το «Γιατί παντρεύτηκα κάποιον με αναπηρία» αναφερόμενη φυσικά στον Μάττ.

Γνωρίστηκαν online, στο βίντεο δεν αναφέρει πως ακριβώς έγινε η αρχική επαφή. Αναφέρεται όμως στο ότι η επικοινωνία τους ήταν ειλικρινής από την αρχή και ο Μάττ της εξήγησε ότι χάνει την όραση του. Και θα συνεχίσει να την χάνει. Πρακτικά ο Μάττ δεν έχει δει ποτέ την Κόρυ!

Το δίλημμα και ο ρόλος της οικογένειας.

Ήταν όμως ενθουσιασμένη μαζί του όσο μιλούσαν και συνεχίζονταν η επικοινωνία τους. Ζήτησε τη γνώμη της μητέρα της κάποια στιγμή, για το αν πρέπει να βγει μαζί του σε ραντεβού. Αν θα μπορούσε να το διαχειριστεί. Η μητέρα της την προέτρεψε να το κάνει. Και πως αν δεν ταίριαζαν αυτό θα ήταν γιατί δεν θα ήταν συμβατοί ο ένας για τον άλλον και όχι λόγω της αναπηρίας του Μάττ.

Τώρα ήταν ακόμα πιο χαρούμενη, καθώς και η οικογένεια της είχε την ίδια θετική σκέψη όπως η ίδια. Ότι έρχεται από μια οικογένεια που δεν κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους βάσει της φυσικής τους υπόστασης. Χωρίς διακρίσεις, όταν απέναντι τους βλέπουν κάποιον για αυτό που πραγματικά είναι και χωρίς να τον καθορίζει η αναπηρία του.

«Όταν διαλέγεις ένα σύντροφο, το κάνεις για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. Προσπαθείς να τον βοηθήσεις όπως περιμένεις ότι θα κάνει το ίδιο και αυτός. Μπορεί τώρα να μην έχω κάποια αναπηρία όμως δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Είμαι πολύ τυχερή που τον γνώρισα. Αύριο μπορεί να έχω ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και να έχω κάποια αναπηρία. Και ελπίζω πως ο Μάττ θα συνεχίσει να διαλέγει εμένα, ότι και αν συμβεί. Όπως και εγώ αυτόν.

Δεν έχουμε εγγυήσεις, για τίποτα. Δεν ξέρεις τι θα φέρει το αύριο.

Όταν παντρεύεσαι κάποιον για τα καλά και τα άσχημα, για την υγεία και την αρρώστια, μένεις μαζί του. Όχι επειδή, ιατρικά μιλώντας, έχει μια αναπηρία και δεν είναι τέλειος. Έχω γνωρίσει στο παρελθόν τέλειους άντρες που τελικά δεν προχώρησε μαζί τους.

Γιατί παντρεύτηκα κάποιον με αναπηρία; Γιατί δεν θεωρώ ότι έχει κάποια αναπηρία, μου είναι δύσκολο και άβολο να λέω και τη λέξη αναπηρία. Και γιατί τον αγαπώ. Τον διάλεξα γιατί είναι τέλειος για μένα. Όχι για το τι πιστεύει ο κόσμος και τι θα πει ο καθένας. Όταν τον βλέπω, ναι αναγνωρίζω ότι έχει μια αναπηρία. όπως το αναγνωρίζει και αυτός. Όμως δεν άφησε ποτέ να τον σταματήσει η αναπηρία του.

Είμαστε ίσοι σε πολλά πράγματα. Ούτε εγώ είμαι τέλεια. Και με διάλεξε για αυτό που είμαι. Έχει πολλά δυνατά σημεία που εγώ δεν έχω. Κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε ο ίδιος όμως βλέπει τον εαυτό του ως κάποιον που έχει μια αναπηρία και τίποτα άλλο. Έχει ακόμα τα όνειρα του και θέληση για ζωή.»

Τα όνειρα τους και τα βίντεο που δημιουργούν.

Στο κανάλι που διατηρούν βρήκα και είδα πολλά βίντεο, που έχουν φτιάξει μαζί ή ο Μάττ μόνος του. Το κανάλι ονομάζεται Blind to Billionaire, από Τυφλός σε Δισεκατομμυριούχος. Σε άλλο βίντεο, ο Μάττ εξηγεί ότι θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος για να βοηθήσει περισσότερο και άλλα άτομα με τύφλωση η άλλου είδους αναπηρίες. Ότι είναι το όνειρο του και θέλει να το πετύχει, όπως το ίνδαλμα του, ο Steve Wynn.

Παρακολουθώ συνέχεια διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο και με σόκαρε ευχάριστα η ειλικρίνεια και των δυο αυτών ανθρώπων. Δεν κρύβουν το τι θέλουν να πετύχουν. Ούτε καλλωπίζουν την αναπηρία με όμορφες λέξεις. Είναι αυτό που είναι, λένε τα πράγματα με το όνομα τους.

Για όσους δεν μιλούν ή κατανοούν αγγλικά, υπάρχει η επιλογή στα βίντεο τους για αυτόματη μετάφραση στα ελληνικά. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβής μετάφραση, όμως θα καταλάβετε όσα θέλουν να πουν. Είναι και οι δύο τόσο ευχάριστοι και διασκεδαστικοί που αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Η απάντηση όλων, η αγάπη!

Επέλεξα το συγκεκριμένο θέμα, γιατί πολύ συχνά λαμβάνω την ερώτηση από άτομα με αναπηρία: έχω ελπίδες να γνωρίσω κάποιον ή κάποια και να με ερωτευτεί; Το βίντεο απαντά από μόνο του. Αν συναντήσεις το κατάλληλο άτομο, ναι έχεις ελπίδες. Τις ίδιες που έχουν και όσοι δεν έχουν κάποια αναπηρία. Και η σχέση θα κρατήσει αν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, αναγνώριση και αγάπη.

Γιατί αγάπη είναι όταν είσαι δίπλα στον άνθρωπο σου, ακόμα και όταν η κατάσταση του αλλάξει! Αγάπη και αισιοδοξία για το μέλλον, για τις σχέσεις, για το ποιοι είμαστε, πως χτίζουμε τον χαρακτήρα μας και για όσα θέλουμε από τη ζωή!

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Επιμέλεια – μετάφραση: Βογιατζής Ηλίας

 

*Μοιραστείτε τη δική σας ιστορία, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email : iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρόλος του νονού και της νονάς δεν είναι μόνο για τη λαμπάδα και τα δώρα…

Efi Nika

Το «8ο Θαύμα του κόσμου»: Ο μυστηριώδης ναός του Αγίου Γεωργίου που κανείς δεν ξέρει πως χτίστηκε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

«Ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα εδώ»: Το μήνυμα ενός μπαμπά προς τα παιδιά του

Efi Nika