Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΙ

Πανικός σε σχολείο της Αττικής: Μόλις είδαν οι καθηγητές τι είχε στην τσάντα της 11χρονη μαθήτρια… έμειναν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ενα αδιανόητο περιστατικό που φέρεται να συνέβη σε σχολείο των δυτικών προαστείων, αποκάλυψε o δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο in.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεγάλη ανησυχία σε γονείς και μαθητές σχολείου της δυτικής Αττικής αλλά και προστριβές με το εκπαιδευτικό προσωπικό φαίνεται να έχει προκαλέσει περιστατικό επανειλημμένης μεταφοράς κι επίδειξης μικρού …αναρριχητικού τσεκουριού από 11χρονη μαθήτρια, το οποίο είχαν αγοράσει οι οικείοι της!

Σύμφωνα λοιπόν με ηλεκτρονική αλληλογραφία γονέων κι εκπαιδευτικών η αναστάτωση ξεκίνησε όταν στις 12 Ιανουαρίου 2024 τέθηκε ερώτηση από την μητέρα και τον πατέρα ενός παιδιού στον Σύλλογο Γονέων, αν η διεύθυνση του σχολείου τους είχε ενημερώσει για την εμφάνιση «αιχμηρού αντικειμένου» στον προαύλιο χώρο του σχολείου, κατά την ώρα του διαλλείματος.

Ακολούθησε συνάντηση με την διευθύντρια του σχολείου όπου φέρεται να επιβεβαιώθηκε η επίδειξη μικρού τσεκουριού από την μαθήτρια. Με συμπληρωματική αναφορά ότι δεν υπήρχε γνωση πόσο καιρό μετεφερε η 11χρονη το εν λόγω επικίνδυνο αντίκείμενο και γιατί το έπραξε. 

Συμπληρώνοντας ότι υπήρξε σχεδιασμός για την άφιξη ψυχολόγου στο σχολείο. Η υπόθεση με το τσεκούρι στο σχολείο» φαίνεται να έγινε ευρύτερα γνωστό όταν στις 29 Ιανουαρίου στάλθηκε από τους εκπαιδευτικούς ηλεκτρονικό σημείωμα προς όλους τους γονείς όπου ζητείτο να ελέγχουν τις τσάντες των παιδιών τους « ώστε να μην περιέχουν αντικείμενα που απαγορεύονται στο σχολείο, όπως αιχμηρά αντικείμενα, κινητά τηλέφωνα, παιχνίδια, μεγάλο χρηματικό ποσό χρημάτων».

Μετά από αυτό υπήρξε περαιτέρω ανησυχία σε πολλούς γονείς που άσκησαν έντονη κριτική στα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού για εσφαλμένη διαχείριση του περιστατικού και για παραπληροφόρηση τους. Από την άλλη πλευρά σε απάντηση των δασκάλων του συγκεκριμένου σχολείου σημειωνόταν ότι «το εν λόγω αντικείμενο ήρθε δύο φορές στο σχολείο.

Την πρώτη φορά λίγο πριν κλείσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ήταν τότε που κρυμμένο κατέβηκε στο διάλειμμα και μόλις τότε είχε αγοραστεί από τους γονείς(!)

Η δεύτερη φορά ήταν 4 ημέρες μετά την επιστροφή από τις γιορτές, και ήταν τότε που το αντιλήφθηκε η δασκάλα. Αμέσως ξεκίνησε η διερεύνηση και η αντιμετώπιση του συμβάντος με παιδαγωγική λεπτότητα και χειρισμούς, αλλά και με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι δήλωσε η μαθήτρια

Έγιναν αλλεπάλληλες συζητήσεις με το παιδί, ώστε να διερευνηθεί εις βάθος η πράξη και η σκοπιμότητα της. Το παιδί κατανόησε απόλυτα την επικινδυνότητα του αντικειμένου, δήλωσε τη μεταμέλειά του και τη μη επανάληψη της πράξης. Ήταν μια απερίσκεπτη παιδική πράξη χωρίς καμία υποψία επιθετικού υπόβαθρου και διάθεση χρήσης, ήθελε να το δείξει στους συμμαθητές της.

Έγιναν αλλεπάλληλες συζητήσεις με τη γονέα τόσο από τη δασκάλα όσο κι από εμένα για τη σοβαρότητα και επικινδυνότητα τέτοιων πράξεων και για την ευθύνη του κάθε γονέα να έχει τον έλεγχο των αντικειμένων που φέρνει το κάθε παιδί στο σχολείο. Η γονέας παραδέχθηκε και ανέλαβε την ευθύνη του ελλιπούς ελέγχου».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika