Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πανεύκολο και λαχταριστό τιραμισού!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Θα σας τρελάνει με τη γεύση και τα αρώματά του!

Με καταγωγή από την Ιταλία, εκπληκτική υφή και διαφορετικές γεύσεις, το τιραμισού είναι ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά.

Υλικά:

  • 4 κρόκους αυγών
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 500 γραμμ. μασκαρπόνε
  • 300 γραμμ. εσπρέσο
  • 100 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
  • 300 γραμμ. σαβαγιάρ
  • 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • ½ σφηνάκι καλούα
  • Κακάο για πασπάλισμα

Διαδικασία

Χτυπάτε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε το μασκαρπόνε, χαμηλώνοντας την ταχύτητα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, το τοποθετείτε σε μια μπασίνα.

Χτυπάτε την άλλη μισή ζάχαρη με τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα. Το ενσωματώνετε με το προηγούμενο μίγμα προσεκτικά. Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ενσωματώνετε προσεκτικά με το μίγμα, που φτιάξατε πριν.

Διαλύετε τη μαύρη ζάχαρη στον εσπρέσο και βάζετε το καλούα. Μουλιάζετε τα σαβαγιάρ μέσα στον αρωματισμένο καφέ και τα στρώνετε σε ένα ταψάκι.

Περιχύνετε με τη μισή κρέμα και στρώνετε ξανά με σαβαγιάρ. Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα επικίνδυνα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και νοητικής εξασθένησης

Efi Nika

Μαγνήσιο: Τα συμπτώματα της έλλειψης – Ποιο τύπο να επιλέξετε και σε ποιες τροφές θα το βρείτε

Γιώργος Newsitamea

Το ταπεινό πλην “ύπουλο” τοστ και οι θερμίδες του

Γιώργος Newsitamea