Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όσοι θέλουν να είναι φίλοι σου, ας ανοίξουν την καρδιά τους, όχι μόνο τα σπίτια τους!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια νέα χρονιά, μια νέα δεκαετία και κάποιοι από εσάς κάνατε τον απολογισμό σας. Φτιάξατε λίστες. Με αυτά που σας χάλασαν το 2019. Με αυτά που θα κάνετε το 2020. Με αυτά που σας πλήγωσαν, σας πόνεσαν, σας χαροποίησαν και γενικώς κάνατε λίστες πιο μεγάλες και από αυτές τους σουπερμάρκετ.

Ως γνωστόν όμως, ελάχιστοι καταφέρνουμε να ακολουθήσουμε πιστά τη λίστα του σουπερμάρκετ. Για 5 πράγματα μπαίνεις, με καρότσι βγαίνεις!

Μέσα σε ότι σας στεναχώρησε, σας έβαλε σε σκέψεις έστω, ήταν οι φίλιες και οι άνθρωποι που έχετε γύρω σας. Πόσοι από αυτούς σας κάνουν καλό, πόσοι έχουν απόθεμα αρνητικής ενέργειας να πυροδοτήσουν πύραυλο στον Πλούτωνα. Ο οποίος δεν θεωρείται πλανήτης πλέον, αλλά αυτό σας αφήνω να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Το θέμα μας σήμερα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και όχι η αστρονομία. Η οποία φαντάζει πιο απλή και εύκολη, συγκριτικά με τις διαπροσωπικές σχέσεις!

Δες πως μου φέρθηκαν!

Μάλωσε που λέτε μια φίλη, δεν θα αναφέρω το όνομα της για ευνόητους λόγους, με ένα φιλικό της ζευγάρι. Μέσα στα Χριστούγεννα, γιορτινές μέρες. Ντροπή και αίσχος; Ούτε καν, αυτά γίνονται συνέχεια. Εξιστορώντας μου όμως τι συνέβη, ανέφερε μια φράση που την έχω ακούσει πολλάκις. Και εσείς το ίδιο φαντάζομαι. «Εγώ που τους άνοιξα το σπίτι μου και τώρα δες πως μου φέρθηκαν»!

Μέρες τώρα στριφογυρίζει στο κεφάλι μου η περιβόητη φράση. Αυτό που της απάντησα ήταν: και τι έγινε που τους άνοιξες το σπίτι σου, είναι αυτός λόγος για να το αναφέρεις όταν τελειώνει μια φιλία; Σαφώς και δεν της άρεσε η απάντηση μου. Εξηγήθηκα περισσότερο. Το σπίτι σου το άνοιξες γιατί ήθελες να το κάνεις. Δεν μπήκε κανείς με το ζόρι. Όπως και η φιλία σας δεν δημιουργήθηκε με το ζόρι. Άρα το σε ποιους άνοιξες το σπίτι σου δεν μας αφορά κιόλας. Όπως επίσης άλλοι άνοιξαν το σπίτι τους για εσένα, σωστά; Και τώρα δεν έχετε επαφές, σωστά; Κόλλησε, το σκέφτηκε, το συζητήσαμε και ηρέμησε.

Μέρες αργότερα κατάλαβα γιατί μου είχε κολλήσει η φράση. Γιατί οι άνθρωποι ανοίγουν πιο εύκολα τα σπίτια τους, από τις καρδιές τους. Γιατί ξεχνάνε να ανοιχτούν οι ίδιοι, να χτίσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Αυτές που είναι ήδη χτισμένες, ξεχνάνε να τις διατηρήσουν. Τις θεωρούν δεδομένες και τις τρώει το σαράκι με το πέρασμα του χρόνου. Προχωράνε στις επόμενες, τις νέες, τις πιο φρέσκιες. Λες και συζητάμε για φρέσκια τούρτα που την κουβαλάς σε επίσκεψη.

Βγάλε το χρυσό σερβίτσιο να τα πούμε!

Από αυτές τις επισκέψεις που πηγαίνεις σε σπίτια που σου άνοιξαν την πόρτα τους αλλά τίποτα παραπάνω. Σε κάλεσαν για να σου δείξουν τα ακριβά τους αντικείμενα και έπιπλα. Τα νέα τους ρούχα. Για να βγάλουν το καλό σερβίτσιο και έχουν ετοιμάσει φαγητό για έναν λόχο. Ενώ σε κάλεσαν για ένα απλό φιλικό γεύμα, πηγαίνεις και βρίσκεις ένα χρυσό τοίχο. Έχουν βάλει τα καλά τους, προσπαθούν να σε εντυπωσιάσουν και εσύ έχεις ντυθεί με ότι πιο χαλαρό είχες. Άλλωστε σε φίλους πηγαίνεις. Και νιώθεις ξαφνικά σαν να εμφανίστηκες ακάλεστος!

Αυτό που πρέπει να κατανοήσεις εκείνη την ώρα είναι αν χρειάζεσαι αυτούς τους ανθρώπους. Που αντί να μιλήσετε για όσα συμβαίνουν στις ζωές σας, τα προβλήματα σας, να βρείτε μαζί μια λύση, έχουν μόνο να σου παρουσιάσουν όμορφες στιγμές κλεμμένης ευτυχίας από το περιοδικό Διακόσμηση και Εγώ! Γιατί το Εγώ τους έχουν βάλει πάνω από όλα. Άλλωστε σου άνοιξαν το σπίτι τους. Τι περιμένεις, να σου ανοίξουν και την καρδία τους; Αυτή δεν την άνοιξαν ένα χρόνο τώρα, μην περιμένεις να γίνει απόψε!

Καιρός λοιπόν να σταματήσουμε αυτή την ανόητη καραμέλα για το ποιος άνοιξε τι και σε ποιον. Δεν ανοίγουμε τα δώρα του Αι Βασίλη, πάει πέρασε και αυτός. Άσε και τις λίστες κατά μέρος, αν είναι να μην τις τηρήσεις ούτε στο 10%. Και ξεκίνα να σκέφτεσαι. Τι θες γλυκό μου πλάσμα από τη ζωή σου; Τι σε ενοχλεί τριγύρω σου; Κατά πόσο μπορείς να το αλλάξεις; Γιατί δεν μπορείς να αλλάξεις τους πάντες τριγύρω σου όμως μπορείς να αλλάξεις τους πάντες που σε περιβάλλουν.

Να προσέχεις όσους δηλώνουν περίτρανα ότι είναι ευαίσθητοι!

Καλές οι δεξιώσεις, οι γάμοι, τα βαφτίσια και το Μέγαρο. Σε όλα αυτά όμως πηγαίνεις προετοιμασμένος. Στη ζωή σου, να φροντίσεις για τη νέα χρονιά και κάθε χρονιά, να έχεις ανθρώπους αληθινούς. Με ανοιχτές καρδιές, που δεν θα σκέφτεσαι αν σου είπαν αλήθεια ή ψέματα. Αν μπορείς να τους εμπιστευτείς ή όχι. Αν σε καλούν μόνο όταν έχουν εκείνοι ανάγκη. Αν σε χρειάζονται για να φανούν αυτοί καλύτεροι και ανώτεροι. Φασκέλωσε τους και απέδειξε τους ότι αξίζεις καλύτερα. Ότι όλοι είμαστε ίσοι, και ας έχει αγοράσει νέο σερβίτσιο. Και ας θέλει να ανάψει όλα τα φώτα για να το δεις πως αστράφτει. Θύμισε τους ότι δεν χαρίζουν μικρά καθρεφτάκια σε ανυποψίαστους ιθαγενείς.

Να προσέχετε αγαπημένα μου και ευαίσθητα πλάσματα εκεί έξω. Γιατί υπάρχουν πολλοί που το παίζουν ευαίσθητοι για να σας προσεγγίσουν. Σας ανοίγουν σπίτια, κρασιά και σαμπάνιες για να σας ζαλίσουν. Γιατί σας έχουν περισσότερο ανάγκη από ότι τους έχετε εσείς. Τα καλύτερα γεύματα τα έκανα με φίλους που μαζευτήκαμε τελευταία στιγμή και απροειδοποίητα. Σε διαφορετικά σπίτια. Με ανοιχτές πόρτες, παράθυρα και καρδιές. Όλα ορθάνοιχτα.

Καλή χρονιά σας εύχομαι, η νέα δεκαετία να είναι μια διέξοδος από όσα αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Ένα φως πιο ισχυρό από τα ψεύτικα του κόσμου. Και να θυμάστε πως κανείς δεν σας χρωστάει τίποτα. Ούτε εσείς χρωστάτε σε άλλους. Οι ολοκληρωμένες και δυνατές σχέσεις, δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ χρέη!

Βογιατζής Ηλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 βασικά συστατικά που θα κάνουν τη σχέση σας να κρατήσει για πάντα

Efi Nika

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Efi Nika

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Efi Nika