Newsitamea.gr
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΠΕΚΑ: Εγκρίθηκε επιχορήγηση 150 εκατ. ευρώ για τα προνοιακά επιδόματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΟΠΕΚΑ: Εγκρίθηκε επιχορήγηση 150 εκατ. ευρώ για τα προνοιακά επιδόματα.

ΟΠΕΚΑ: Δίνεται επιχορήγηση 150 εκατ. ευρώ για προνοιακές παροχές (προνοιακά επιδόματα) σε άτομα με αναπηρία.

Προνοιακά επιδόματα: Εγκρίθηκε ποσό, ύψους 150 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την επιχορήγηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), προκειμένου καλυφθούν δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία.

Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

[pdf-embedder url=”https://www.newsitamea.gr/wp-content/uploads/2019/01/ΩΘ9Ξ465Θ1Ω-ΠΦ7.pdf”]

Δήμος Αθηναίων: Ενημέρωση για τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2018

 

Προνοιακά επιδόματα: Ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 την ευθύνη πληρωμής τους έχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Aλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) του υπουργείου Εργασίας.

Βάσει της υπ’ αριθμ. Δ12α/Γ.Π. οικ. 68856/2202 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ο χρόνος καταβολής των προνοιακών επιδομάτων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018, καθώς και του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής υπερηλίκων όπως και του επιδόματος ομογενών προσφύγων θα οριστεί από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ο οποίος πλέον θα είναι και ο μόνος υπεύθυνος για την καταβολή τους.

Ο δήμος Αθηναίων ήδη από τις 3 Ιανουαρίου έχει αποστείλει τις καταστάσεις των δικαιούχων στον οργανισμό, ενώ είχε προθεσμία έως τις 15 Ιανουαρίου.

Ο δήμος Αθηναίων δεν παραλαμβάνει πλέον καμία αίτηση για προνοιακό επίδομα (νέα παροχή ή τροποποίηση υπάρχουσας). Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται μόνο στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΑ (Πατησίων 30) και στα δύο (2) Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων (Αγίου Κωνσταντίνου 14 και Μαιζώνος 45 & Ψαρών) τα οποία εξυπηρετούν τους πολίτες στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης τους στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτο επίδομα 350 ευρώ στις 30 Μαΐου: Αν έχεις παιδί που πάει Λύκειο είναι κρίμα να το χάσεις – Ποιοι το παίρνουν

Efi Nika

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika