Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Όλα τα εμβόλια σε μία ενιαία δόση ονειρεύονται οι επιστήμονες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία που τελικά μπορεί να καταστήσει εφικτό στο μέλλον όλα μαζί τα παιδικά εμβόλια να χορηγούνται με μία και μοναδική δόση εμβολιασμού.

Η νέα μέθοδος, που αποθηκεύει τα διαφορετικά εμβόλια σε ξεχωριστές μικροσκοπικές κάψουλες στο ίδιο ενέσιμο διάλυμα, δοκιμάσθηκε σε πειραματόζωα (ποντίκια). Θα ακολουθήσουν δοκιμές σε ανθρώπους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, χρηματοδοτήθηκαν από το Ίδρυμα Μιπλ και Μελίντα Γκέιτς.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι, χάρη στη νέα μέθοδο, οι παιδικοί εμβολιασμοί θα γίνουν πιο εύκολοι, καθώς είναι γνωστό ότι συχνά τα παιδιά -αλλά και οι γονείς- αντιδρούν σε αυτούς.

Οι μικροκάψουλες από ένα βιοδιασπώμενο πολυμερές υλικό (PLGA), που περιέχουν τα διαφορετικά εμβόλια και οι οποίες εισάγονται στο σώμα ταυτόχρονα, είναι προγραμματισμένες να απελευθερώνουν το περιεχόμενό τους στα επιθυμητά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με το κάθε εμβόλιο, π.χ. μετά από εννέα, 20 ή 40 μέρες.

Κάθε κάψουλα, που μοιάζει με φλιτζανάκι του καφέ σφραγισμένο με καπάκι για να συγκρατεί το φαρμακευτικό περιεχόμενό του, έχει μέγεθος μόλις 400 μικρομέτρων (εκατομμυριοστών του μέτρου).

Η ίδια τεχνολογία (που αποκαλείται StampEd Assembly of polymer Layers-SEAL), πέρα από τα εμβόλια, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη χορήγηση και άλλων φαρμάκων για διάφορες παθήσεις, από αλλεργίες και διαβήτη μέχρι καρκίνο.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika