Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Οι Γυναικολόγοι Προειδοποιούν: 6 Συμπτώματα Καρδιακής Προσβολής που εμφανίζονται ΜΟΝΟ στις Γυναίκες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι καρδιακές προσβολές, είναι από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου στον σύγχρονο κόσμο. Δυστυχώς, αυτή η ασθένεια χτυπάει ξαφνικά. Ωστόσο, λίγο πριν από την τραγωδία, το σώμα μας στέλνει σημάδια που απλά εμείς δεν πρέπει να αγνοούμε.

Τα συμπτώματα που εκδηλώνονται στους άνδρες, είναι διαφορετικά από αυτά που εκδηλώνονται στις γυναίκες. Δείτε παρακάτω τα 6 σημάδια που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει, για να αποφύγει την ασθένεια όσο το δυνατόν γίνεται.

1. Πόνος στην πλάτη, το λαιμό, το σαγόνι και τους ώμους

Αυτά τα σημάδια μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση, καθώς η καρδιακή προσβολή σχετίζεται κυρίως με πόνο στο στήθος ή στον αριστερό βραχίονα και όχι στον αυχένα ή τη γνάθο. Ο πόνος μπορεί να είναι προοδευτικός, οξύς ή ξαφνικός. Μπορεί ακόμη και να σας ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, αμέσως μόλις παρατηρήσετε τυχόν ασυνήθιστα συμπτώματα.

2. Δυνατός πόνος στο στομάχι, αρρώστια

Μερικά σημάδια μιας καρδιακής προσβολής που πλησιάζει, μοιάζουν με σημάδια δηλητηρίασης, γρίπης ή σοβαρής καούρας. Μερικές φορές, οι γυναίκες αισθάνονται πίεση στην κοιλιακή τους περιοχή, η οποία παρομοιάζεται με «ελέφαντα που έχει καθίσει στο στομάχι τους.»

3. Κρύος ιδρώτας

Ο κρύος ιδρώτας, είναι ένα άλλο σύνηθες σύμπτωμα των γυναικών. Μπορεί να φαίνεται ότι συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με το άγχος. Ωστόσο, εάν δεν έχετε παρουσιάσει παρόμοια συμπτώματα πριν, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

4. Δυσκολία στην αναπνοή και ζαλάδα

Τα προβλήματα αναπνοής χωρίς προφανή λόγο, είναι οι πιστοί σύντροφοι μιας καρδιακής προσβολής, ειδικά αν συμβαδίζουν και με κάποιο άλλο σύμπτωμα. Οι γυναίκες που επέζησαν, δήλωσαν ότι αισθάνονταν σαν να είχαν τρέξει μαραθώνιο, αν και δεν είχαν κουνηθεί καν.

5. Αυξημένη κόπωση

Αν ακόμη και μετά από μια μεγάλη ανάπαυση, αισθάνεστε υπερβολική κόπωση και δεν μπορείτε να εκτελέσετε απλές ενέργειες (για παράδειγμα να πάτε στο μπάνιο), αυτό είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα και ένας λόγος για να δώσετε προσοχή στην κατάσταση του καρδιαγγειακού σας συστήματος.

6. Πίεση και πόνος στο στήθος

Πόνος στο στήθος, δυσφορία, κάψιμο, αίσθημα πίεσης στο στήθος – όλα αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται ανεξάρτητα από το φύλο σας. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες παρουσιάζουν πόνο όχι στην αριστερή πλευρά του στήθους, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή. Εάν ο πόνος ή η πίεση δεν εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Σημείωση: Αυτά τα σημάδια δεν εγγυώνται πρόωρη καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, ο συνδυασμός τους καθώς και η συχνή εμφάνιση των ίδιων συμπτωμάτων, είναι ήδη επαρκής λόγος για να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Η έγκαιρη ιατρική φροντίδα μπορεί να σώσει ζωές. Να προσέχετε τον εαυτό σας!

 

BrightSide,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika

Το κοινό παυσίπονο που μας προστατεύει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Efi Nika

Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί

Efi Nika