Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

Οι εξωγενείς παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία του εντέρου-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το έντερο μας απασχολεί σήμερα πολύ περισσότερο απ’ ότι δέκα χρόνια πριν.

Ο τεράστιος όγκος επιστημονικών ευρημάτων, ο ρόλος των προβιοτικών και η σχέση του εντέρου με τις άλλες λειτουργίες, όπως η πέψη αλλά και η ψυχική υγεία, μας εφοδιάζουν με «όπλα» για τη φυσιολογική λειτουργία και τη διατήρηση της υγείας του.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ωστόσο, απειλεί όσο ποτέ άλλοτε το έντερό σας.

Δείτε τους παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία του και τι μπορείτε να κάνετε για να το προστατεύσετε:

Διατροφή: Ο σημαντικότερος εξωγενής παράγοντας που επηρεάζει το έντερο είναι αυτά που τρώμε. Ειδικά οι πολύ επεξεργασμένες τροφές αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, και βέβαια να αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές.

Ζιζανιοκτόνα / φυτοφάρμακα: Όλο και περισσότερες χημικές ουσίες, όπως η γλυφοσάτη, περνάνε στο ανθρώπινο σώμα μέσω των τροφών. Η γλυφοσάτη είναι βασικό συστατικό σε ζιζανιοκτόνα, έχει συνδεθεί με την πρόκληση καρκίνου και βρίσκεται σε μπίρες, κρασιά και δημητριακά βρόμης που κυκλοφορούν μαζικά στο εμπόριο.

Στρες και έλλειψη ύπνου: Και οι δύο παράγοντες είναι επιβαρυντικοί για την υγεία του εντέρου. Είναι σημαντικό να βρίσκετε τρόπους να ανακουφίζεστε από το άγχος και να κοιμάστε επαρκή αριθμό ωρών.

Αντιβιοτικά: Αν και είναι αναγκαία, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) επισημαίνουν ότι κάποια από αυτά είναι εντελώς περιττά. Η λήψη αντιβιοτικών όταν δεν είναι απολύτως αναγκαία, μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Ο λόγος είναι ότι διαταράσσουν το ισοζύγιο των βακτηρίων που ζουν φυσιολογικά στο έντερο.

Με πληροφορίες από Medical Daily

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψάχνω για ανθρώπους, λιγοστούς, ξεχωριστούς και σπάνιους…

Efi Nika

Ποδήλατο: Οι 5 λόγοι που μπορεί να βοηθήσει σε αρθρίτιδα και μυοσκελετικούς πόνους

Efi Nika

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Efi Nika