Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο θρύλος του NBA Ντομινίκ Γουίλκινς μιλά για τη μάχη του με το διαβήτη!!!-BINTEO

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο θρύλος του NBA Ντομινίκ Γουίλκινς μιλά για τη μάχη του με το διαβήτη!!!-BINTEO

Έπειτα από μια λαμπρή καριέρα στο αμερικανικό μπάσκετ και μια τεράστια συλλογή τίτλων, ο πρώην αστέρας του NBA Ντομινίκ Γουίλκινς έλαβε μια αναπάντεχη διάγνωση από το γιατρό του.

Το 2000, σε ηλικία 40 ετών, ο Γουίλκινς έμαθε ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 2. Έκτοτε, ο Άνθρωπος Χάιλαϊτ, όπως ήταν το μπασκετικό του παρατσούκλι, δεδομένου ότι οι επιδόσεις του ήταν θεαματικές όσο ελάχιστων άλλων συναθλητών του, όχι μόνο δεν τα έβαψε μαύρα για την ανατροπή στην υγεία του, αλλά αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα, κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές στις καθημερινές του συνήθειες και διαδίδοντας το μήνυμα για πληρέστερη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στη συγκεκριμένη μεταβολική διαταραχή.

«Τα νέα ήταν άκρως σοκαριστικά», δήλωσε ο Wilkins στη Medical Daily σχετικά με τη διάγνωση. «Ένας αθλητής πιστεύει ότι θα είναι πάντα σε φόρμα, συνειδητοποιεί όμως ότι σταδιακά γίνεται σαν όλους τους άλλους, έχει τα ίδια προβλήματα με όλους τους άλλους γύρω του. Ήταν λοιπόν ένα μεγάλο σοκ για εμένα.»

Σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk, ο Γουίλκινς έκανε το λανσάρισμα της πλατφόρμας «Η Dream Team του Ντομινίκ ενάντια στο Διαβήτη» (Dominique’s Diabetes Dream Team), με στόχο να βοηθήσει και άλλους ασθενείς να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα το διαβήτη και να αντιμετωπίσουν καθημερινές προκλήσεις.

Η εθνικής εμβέλειας πρωτοβουλία για τη διαχείριση του διαβήτη βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την ισορροπημένη διατροφή, τη συστηματική άσκηση και τη σωστή φαρμακευτική αγωγή.

Στην ιστοσελίδα της Dream Team, οι ασθενείς μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές, ακόμη και συνταγές για να σχεδιάσουν ένα σωστό διατροφικό πλάνο με βάση τις δικές τους ανάγκες. Επίσης, στην ιστοσελίδα θα βρουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους Dream Team για το διαβήτη, στην οποία «παίζουν» γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτές και λοιποί παρακινητές που μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τον ασθενή σε καθημερινή βάση.

Η Dream Team του Γουίλκινς περιλαμβάνει τους προσωπικούς του γιατρούς, έναν εκπαιδευτή με ειδίκευση στο διαβήτη, ένα διατροφολόγο και έναν ειδικό σε θέματα fitness.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γνωστός επιχειρηματίας πήρε γλυκό από πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο στα Ν. Προάστια κι έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκε όλο το νησί: 87χρονος παππούς χορεύει ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα & τpελαivει το διαδικτυο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Ζύγιζε 412 κιλά στα 25 του: Νεκρός ο «παχύτερος άντρας της χώρας», σε ηλικία 34 ετών, τον μετέφεραν με γερανό – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika