Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Ο γυναικολογικός καρκίνος δεν αποκλείει πάντα την μητρότητα-Δείτε Αναλυτικά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

«Η εξειδίκευση επάνω στη γυναικολογική ογκολογία σήμερα αντιμετωπίζει όλο το φάσμα του γυναικολογικού καρκίνου (αιδοίο, κόλπος, τράχηλος, μήτρα, ωοθήκες, σάλπιγγες) με εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις και προσφέρει τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας σε όλες τις περιπτώσεις, διασφαλίζοντας με την κατάλληλη θεραπεία και υπό προϋποθέσεις, τη διατήρηση της αναπαραγωγικής ικανότητας της γυναίκας».

Αυτό τονίζει σε δηλώσεις του ο Ειδικός Γυναικολόγος -Ογκολόγος, πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολόγων Ογκολόγων ( ESGO European Society of Gynaecological Oncology) Δρ. Γιώργος-Μάριος Μακρής,  MD, PhD, MSc, Διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών, με αφορμή πρόσφατη επιτυχημένη τεκνοποίηση από μία νέα γυναίκα με σπάνια κακοήθη νόσο των ωοθηκών.

Η νόσος της είχε εκδηλωθεί στην ηλικία των 20 ετών με συμπτώματα αυξημένης αιμορραγίας στην περίοδο και έναν ακαθόριστο πόνο και  φούσκωμα στην κοιλιά, ενώ στις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ευμεγέθης όγκος κοιλίας, διαμέτρου 15 εκατοστών.

Το θεραπευτικό πρωτόκολλο της συγκεκριμένης περίπτωσης περιελάμβανε πλήρη και εξειδικευμένο κλινικό, αιματολογικό και απεικονιστικό προεγχειρητικό έλεγχο, ο οποίος συνοδεύτηκε από χειρουργική αφαίρεση του όγκου υπό συνθήκες ογκολογικής ασφάλειας και χημειοθεραπευτική αγωγή για 3 μήνες. Στη συνέχεια η ασθενής ακολούθησε το  πρόγραμμα εντατικής παρακολούθησης που καθόρισε ο ειδικός γυναικολόγος-ογκολόγος για διάστημα 3 ετών, διαδικασία που ολοκληρώθηκε με τη φυσική σύλληψη και γέννηση ενός υγιέστατου αγοριού.

«Όλο και πιο νέες γυναίκες διαγιγνώσκονται με κακοήθεια και καθίσταται σαφής η υποχρέωση των εξειδικευμένων ιατρών του κλάδου της γυναικολογικής ογκολογίας να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια,  ώστε οι γυναίκες αυτές να γευθούν τη χαρά της μητρότητας. Εξάλλου, οι γνώσεις μας επάνω στη βιολογική συμπεριφορά του καρκίνου συνεχώς εμπλουτίζονται και σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται προσπάθεια να αφήνει η νόσος όσο το δυνατόν μικρότερο ‘’αποτύπωμα’’  σε όσους νοσούν»,  προσθέτει ο Δρ. Μακρής.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea

Κόψτε το κάπνισμα και το… τζάκι: 12 συμβουλές για να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς μια ζωή

Efi Nika