Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε γάντια χειρουργικού τύπου που είναι διαθέσιμα και στο κοινό – Δείτε φωτό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πρόκειται για παρτίδα αποστειρωμένων χειρουργικών γαντιών χωρίς πούδρα.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει παρτίδα χειρουργικών γαντιών, τα οποία είναι διαθέσιμα και στο ευρύ κοινό, επειδή » τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τον έλεγχο της υδατοστεγανότητας για τον εντοπισμό οπών».

Η ανάκληση αφορά το προϊόν «NobleMED sterile latex powder free Surgical Gloves – ΓΑΝΤΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΥΔΡΑ 8.5» και συγκεκριμένα την παρτίδα203010358SLZA (ημ/νία λήξης 04/2027).

Γάντια αποστειρωμένα NobleMed χωρίς πούδρα, όπως παρουσιάζονται προς αγορά στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της παρτίδας 203010358SLZA (ημ/νία λήξης 04/2027) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος ‘NobleMED sterile latex powder free Surgical Gloves – ΓΑΝΤΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΥΔΡΑ 8.5’, καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τον έλεγχο της υδατοστεγανότητας για τον εντοπισμό οπών.

Η εταιρεία Κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά.

 

Iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika