Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο Άνταμ, μέσα σε ένα λεπτό, δίνει ένα σημαντικό μάθημα ζωής σε όλους μας!(Βίντεο)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο Άνταμ (Adam Pearson) γεννήθηκε με νευροϊνωμάτωση. Μια κατάσταση που επηρεάζει 1 στους 2.300. Μια κατάσταση που προκαλεί μη καρκινικούς όγκους να αναπτύσσονται στον νευρικό ιστό.

Στη δική του περίπτωση η πλειοψηφία των όγκων είναι στο πρόσωπο του. Αστειευόμενος μάλιστα έχει πει στο παρελθόν: έχω και έναν στον πισινό μου, όμως πιθανότατα δεν θα σας τον δείξω!

Ο Άνταμ έχει συνηθίσει οι άνθρωποι να τον παρατηρούν. Στο παρελθόν τον παρατηρούσαν μόνο λόγω των παραμορφώσεων του. Από το 2014 και μετά αυτό άλλαξε. Όταν πήρε μέρος στην ταινία Under my skin με πρωταγωνίστρια την Scarlett Johansson. Παρεμπιπτόντως εάν δεν έχετε δει την ταινία, σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Ο Άνταμ μαζί με την Σκάρλετ Γιόχανσον.

Από την αφάνεια βρέθηκε στην επικαιρότητα. Έγινε γνωστός σε εκατομμύρια κόσμο, έγινε αναγνωρίσιμος. Ένας από τους λόγους που δέχτηκα να τον ρόλο ήταν πως είναι πολύ συγκινητική και ειλικρινής. Για μένα η ταινία πραγματεύεται το πώς είναι ο κόσμος χωρίς τη γνώση και την προκατάληψη. Το να βλέπεις τον κόσμο με ξένα μάτια.

Η ταινία του έδωσε το εφαλτήριο να προκαλέσει το στίγμα που περιβάλλει την παρουσίαση της παραμόρφωσης στην οθόνη. Υπάρχει μεγάλος φόβος γύρω από το άγνωστο. Εάν τους δείξω ότι είμαι φυσιολογικός, ότι δεν έχουν κάτι να φοβούνται, στην ταινία και στην καθημερινότητα πηγαίνοντας να ψωνίσω το γάλα μου, τότε περισσότερος κόσμος θα το δει αυτό και λιγότερο θα είναι το στίγμα που υπάρχει.

Η συμμετοχή του στο Celebrity Mastermind και το μήνυμα για αλλαγή!

Ο Άνταμ συμμετείχε στο φετινό τηλεπαιχνίδι Celebrity Mastermind που μεταδίδεται στη Βρετανία. Ένα στιγμιότυπο ξεχώρισε ιδιαίτερα, όταν ο παρουσιαστής John Humphrys του έκανε δυο ερωτήσεις. Οι απαντήσεις του Άνταμ πέραν του ότι στέλνουν ένα μήνυμα αποδοχής, τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να αλλάξουμε αυτό που κάνουμε. Να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την έκθεση των Ατόμων με Αναπηρίες ή παραμορφώσεις σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!

Ο Άνταμ σε στιγμιότυπο από την εκπομπή Celebrity Mastermind.

Οι απαντήσεις του Άνταμ που έκαναν τον γύρο του κόσμου!

Άνταμ, έχεις την αναπηρία με την οποία γεννήθηκες. Έχεις και το πώς την αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Πως το αντιμετωπίζεις αυτό;

Νομίζω πως είτε το αντιμετωπίζεις είτε όχι. Αν δεν το κερδίσω, θα με νικήσει αυτό. Μπορώ να καθίσω στο σπίτι, να πάρω το σκύλο μου αγκαλιά, να κλαίω και να ακούω συνέχεια Dido σε επανάληψη. Το μόνο που θα καταφέρω είναι να ενοχλήσω το σκύλο.

Οπότε βάζεις το κεφάλι κάτω και ζεις τη ζωή που έχεις. Νομίζω ότι ο τρόπος για να εξαλείψεις κάθε είδους λάθος αντίληψη ή προκατάληψη είναι να αυξήσεις την έκθεση σου. Οπότε όσο περισσότερο μπορούμε, να βλέπουμε άτομα με αναπηρίες ή παραμορφώσεις στην τηλεόραση ή στα μέσα ενημέρωσης να κάνουν καθημερινά πράγματα.

Το κάνεις να ακούγεται σχεδόν εύκολο. Όμως θα πρέπει να είσαι απίστευτα δυνατός για να το αντιμετωπίσεις αυτό.

Ο μόνος τρόπος να αλλάξεις το καθεστώς, είναι να προκαλέσεις το καθεστώς. Και αν κάνουμε ότι κάναμε πάντα, θα πάρουμε ότι παίρναμε πάντα. Κάπως έτσι λειτουργεί η αλλαγή. Είναι μια αργή διαδικασία, είναι μικρά βήματα. Δεν θα είναι εύκολο. Όμως τίποτα που να άξιζε ποτέ να γίνει δεν συνέβη εύκολα!

Το μήνυμα του Άνταμ αξίζει να ακουστεί και να διαβαστεί από όλους.

Τα λόγια του Άνταμ δεν είναι τυχαίο ότι συγκίνησαν τους τηλεθεατές την ημέρα προβολής του επεισοδίου. Ούτε ότι μετά ταξίδεψαν παντού μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Άνταμ ζει για μια ακόμη φορά την προβολή από παντού. Και αυτή τη φορά μπόρεσε να περάσει ένα μήνυμα ακόμα πιο σημαντικό. Καμία αλλαγή δεν έρχεται εύκολα, τίποτα που αξίζει δεν γίνεται με ευκολία. Έχει διαφορετική σημασία και βαρύτητα όταν το ακούς από κάποιον που στη ζωή του έχει αντιμετωπίσει τον εκφοβισμό, κοροϊδευτικά σχόλια στο δρόμο, που ζει σχεδόν μοναχικά και αυτό από ανάγκη. Καθώς όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι δύσκολο να δημιουργήσει πραγματικές φιλίες λόγω της παραμόρφωσης του προσώπου του.

Ένα μήνυμα που μας αφορά όλους. Για το πώς πρέπει όλοι όσοι δεν έχουν κάποια αναπηρία ή παραμόρφωση να αντιμετωπίζουν τους άλλους. Αυτούς που έχουν κάτι διαφορετικό, ότι και αν είναι αυτό. Πως η διαφορετικότητα θα πρέπει να γίνει το νέο φυσιολογικό. Να αποδεχτούμε πως κανείς στη ζωή δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλον. Όπως τα δάχτυλα του χεριού μας δεν είναι ίδια μεταξύ τους. Αν κάτι δεν σου αρέσει, δεν σου κάνει, τότε μπορείς απλά να μην ασχοληθείς με αυτό. Δεν χρειάζεται να του επιτεθείς, να παραβιάσεις τις ελευθέριες, τα δικαιώματα του και την ύπαρξη του.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ. 

Έρευνα, μετάφραση, σύνταξη: Βογιατζής Ηλίας Για newsitamea.gr

Πηγή: BBC 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γνωστός επιχειρηματίας πήρε γλυκό από πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο στα Ν. Προάστια κι έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκε όλο το νησί: 87χρονος παππούς χορεύει ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα & τpελαivει το διαδικτυο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Ζύγιζε 412 κιλά στα 25 του: Νεκρός ο «παχύτερος άντρας της χώρας», σε ηλικία 34 ετών, τον μετέφεραν με γερανό – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika