Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ντυμένη με νυφικό και λευκό στεφάνι: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία της Κυριακής, της έκαναν… γάμο οι γονείς της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μέσα κλίμα οδύνης και σπαραγμού τελέστηκε το μεσημέρι η κηδεία της 28χρονης Κυριακής που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και ενώ ήταν σε εξέλιξη η κηδεία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, ο Νίκος Ευαγγελάτος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που όπως είπε δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του.

 

Όπως είπε ο Νίκος Ευαγγελάτος ο πατέρας με το τηλεφώνημα αυτό ήθελε να εκφράσει τον άφατο πόνο του για τον χαμό του παιδιού του από τα λάθη άλλων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο πατέρας κανείς δεν τον πήρε τηλέφωνο να του πει επίσημα ότι πέθανε η κόρη του παρά μόνο ο Αττικάρχης Γιάννης Σκούρας για να του πει ότι όλα έγιναν γρήγορα και η αστυνομία δεν πρόλαβε να κάνει κάτι.

Είπε ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής, της Κούλας του όπως την αποκαλούσε:

«Πήρα να σας πω που είμαι τώρα. Είμαι πίσω από τη νεκροφόρα και συνοδεύω την κορούλα μου! Είναι πανέμορφη! Την έντυσα νυφούλα σήμερα. Είναι τόσο μα τόσο όμορφη. Δεν καταλαβαίνετε. Κουκλάρα! Το κορίτσι μου ντυμένο στα λευκά.

Ξέρετε σήμερα συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν τελικά πάρα πολλοί αστυνομικοί. Έχουμε πολλούς αστυνομικούς δίπλα στη νεκροφόρα αλλά αν ήταν ένας δίπλα της την Δευτέρα το βράδυ σήμερα δεν θα πήγαινα να της ρίξω χώμα.

Σήμερα μπόρεσαν να συνοδεύσουν την Κούλα μου. Αλήθεια λέω, Είναι πάρα πολλοί οι αστυνομικοί εδώ. Αλήθεια τίποτα δεν θα είχε γίνει από όλα αυτά αν μπορούσαν να τη συνοδεύσουν στο σπίτι εκείνο το βράδυ.

Να την πάνε στο σπίτι της όπως τώρα τη συνοδεύουν στο τελευταίο της όμως, σπίτι. Η κόρη μου τελικά υπάρχει για την αστυνομία; Δεν έχω καταλάβει.

Τρεις ημέρες μετά κανείς δεν με έχει πάρει τηλέφωνο από την αστυνομία για να μου πει ότι το παιδί μου δολοφονήθηκε. Με κάλεσε μόνο ένας αστυνομικός Σκούρας για να μου πει ότι όλα έγιναν γρήγορα και η αστυνομία δεν πρόλαβε να κάνει κάτι».

“Το παιδάκι μου…”: Ο σπαραγμός της μάνας στην κηδεία της 28χρονης Κυριακής

Η 28χρονη ήταν ντυμένη νύφη, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις και φορούσε λευκό στεφάνι στα μαλλιά. “Το παιδάκι μου” αναφωνούσε η μητέρα, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς.

Σε εξέλιξη έρευνα στην ΕΛΑΣ

Η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες της γυναικοκτονίας είναι σε εξέλιξη, με τη λήψη καταθέσεων, από όσους βρίσκονταν στο Τμήμα και το “100”. Αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, και τα στοιχεία θα αποσταλούν στον εισαγγελέα.

Συνολικά έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν χθες από τις θέσεις τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ1. Πρόκειται για τον διοικητή, την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και την οδηγό της, τον σκοπό του ΑΤ Άγιοι Αναργύρων, καθώς και για τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης, ο οποίος συνομίλησε με την κοπέλα, λέγοντάς της ότι “το περιπολικό δεν είναι ταξί”… Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Το βράδυ της Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων βρίσκονταν τέσσερις αστυνομικοί.

Η Αξιωματικός υπηρεσίας, αστυφύλακας μόλις 22 ετών, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη νυχτερινή βάρδια, είναι εκείνη που φέρεται να έχει υποπέσει σε σωρεία παραλείψεων και λαθών.

Είπε στην 28χρονη πως δεν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό ενώ υπήρχε, δεν επικοινώνησε η ίδια με την Άμεση Δράση προκειμένου να ανοίξει καρτέλα για την καταγγελία και να κρατήσει την άτυχη Κυριακή εντός του τμήματος, ενώ ούτε τηλεφώνησε στον επικεφαλής αστυνομικό του τομέα ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο διαθέτει το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης.

“Το πρωτόκολλο λέει ότι και κλειστό να είναι το γραφείο, αμέσως ειδοποιείται ο αρμόδιος εκπαιδευμένος υπάλληλος και προσέρχεται όταν υπάρχει περιστατικό. Τίποτα δεν έγινε. Στείλαμε στο στόμα του λύκου μια κοπέλα”, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αστυνομικός αναλυτής.

Στο Αστυνομικό Τμήμα, ωστόσο, υπήρχε εκείνη την ώρα και μία έμπειρη αξιωματικός, πρώην διοικήτρια του τμήματος των Αγίων Αναργύρων, που εκτελούσε βάρδια επόπτη έως τις 5.30 το πρωί. Προσήλθε στο τμήμα με περιπολικό και με γυναίκα οδηγό.

Η Κυριακή συνομίλησε μαζί της, ούτε εκείνη όμως, ως πιο έμπειρη, χειρίστηκε την υπόθεση με τρόπο τέτοιο, ώστε να αποτραπεί η μοιραία κατάληξη.

Αποκαλύψεις δίχως τέλος: “Ο δоλоφóνος της Κυριακής πήγαινε και έπαιρνε τον μıσθό της, ήταν τεμπέλης, αυτή τον ζούσε”

Η 28χρονη Κυριακή, που δολοφονήθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, τον είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, επειδή πήγαινε και έπαιρνε τον μισθό της.

Ο 39χρονος εισέπραττε τον μισθό της 28χρονης Κυριακής

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ANT1, o 39χρονος φονιάς, ο οποίος ήταν τεμπέλης στην κυριολεξία, πήγαινε στην εργασία της άτυχης κοπέλας και εισέπραττε τον μισθό της, με αποτέλεσμα η ίδια να τον καταγγείλει στην Αστυνομία.

Η 28χρονη Κυριακή συντηρούσε τον πρώην σύντροφό της

Είναι δε ενδεικτικό, αναφέρθηκε στην εκπομπή “Πρωινό”, πως ο 39χρονος, όχι απλά δεν εργαζόταν, αλλά έψαχνε επιδόματα για να μπορεί να βιοπορίζεται, ενώ το αδικοχαμένο κορίτσι ουσιαστικά τον τάιζε και τον συντηρούσε, τα τελευταία χρόνια, τα οποία είχαν σχέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά

Efi Nika

Σοκ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας: 55χρονος έκανε βουτιά και μετά από λίγο επέπλεε νεκρός, ούρλιαζαν οι λουόμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika