Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Νέο σύστημα για την άδεια άσκησης επαγγέλματος στους οδοντίατρους!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

d9d7e7610dcfbab64dbedec629ec3f1c_L

Νέο σύστημα για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στους οδοντιάτρους!!!

 

Νέο σύστημα χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος για τους οδοντιάτρους επεξεργάζεται η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.και αναμένεται να ισχύσει από 1ης Μαίου 2015 μετά την έκδοση της απαραίτησης ΚΥΑ

Πλέον η πιστοποίηση των οδοντιάτρων οι οποίοι έχουν φοιτήσει σε χώρες του εξωτερικού θα γίνεται από ειδική επιτροπή που έχει δημιουργήσει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και όχι από τις κατά τόπους νομαρχίες, διαδικασία που ισχύει σήμερα. Η επιτροπή θα ελέγχει τους τίτλους σπουδών, τις άδειες λειτουργίας των ιατρείων καθώς την άσκηση επαγγέλματος.

Η νέα αυτή διαδικασία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΟ κ. Αθανάσιο Κατσίκη, «διασφαλίζει ακόμη περισσότερο την πιστοποίηση των επισήμως καταρτισμένων οδοντιάτρων και ενισχύει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο καταξιωμένο επιστημονικό οδοντιατρικό δυναμικό της χώρας »

Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων αυτών από την πολιτεία στην ΕΟΟ είχε ψηφισθεί στο νόμο 4025/ 2011 και είχε ορισθεί ως ημερομηνία έναρξης η 1η Iανουαρίου 2015. Δόθηκε όμως παράταση μέχρι την 1η Μαΐου και επίκειται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει ολοκληρώσει την μηχανογραφική υποστήριξη της διαδικασίας και προχωρά σε ενημέρωση όλων των συλλόγων της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή της.

 

 

 

dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea