Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Οι νέες αντικειμενικές φέρνουν ανατροπές σε επιδόματα και απαλλαγές

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

811d8fa961d4cdd37b8dd2acabe00bd7_L

Οι νέες αντικειμενικές φέρνουν ανατροπές σε επιδόματα και απαλλαγές

Δεν είναι λίγα τα επιδόματα που χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια και συγκεκριμένα βάση της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας των αιτούντων.

Η απόφαση του ΣτΕ για αναδρομική αλλαγή στις αντικειμενικές φέρνει πονοκέφαλο σε δήμους και το Υπουργείο Οικονομικών αφού θα κληθούν να επαναξιολογήσουν δικαιούχους επιδομάτων και απαλλαγών που έχουν κριθεί μετά την 21η Μαΐου 2015.

Ειδικότερα τα επιδόματα που οι πολίτες που αιτήθηκαν την χορήγηση τους, κρίνονται για την αντικειμενική αξία της ακίνητης τους περιουσίας είναι μεταξύ άλλων τα εξής: Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ το επίδομα θέρμανσης, οι παροχές του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης όπως το επίδομα ενοικίου η κάρτα σίτισης και το δωρεάν ρεύμα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αλλά και τα φοιτητικά επιδόματα που εδώ και καιρό είναι σαν να έχει καταργηθεί αφού οι αιτούντες φοιτητές περιμένουν ακόμη τα 1.000 ευρώ της στεγαστικής συνδρομής χωρίς να βλέπουν τις πιστώσεις από το κράτος.

Οι απαλλαγές τώρα που χορηγούνται απο φόρους και τέλη με βάση τις αντικειμενικές δεν είναι και αυτά λίγα, όπως για παράδειγμα η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

Ακόμη όμως δεν έχει διευκρινιστεί το τι θα γίνει με τις παραπάνω περιπτώσεις παροχών που οι αιτούντες πολίτες «κόπηκαν» λόγω αντικειμενικών αξιών και με την απόφαση του ΣτΕ για αναδρομική αλλαγή δεν θα έπρεπε να έχουν αποκλειστεί από αυτές.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη η κυβέρνηση το αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων οι οποίες, από ό,τι φαίνεται, θα έχουν αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015, όπως ορίζει και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο και συναλλαγές που έγιναν το δεύτερο εξάμηνο του 2015.
Για τα παραπάνω ζητήματα είναι βέβαιο ότι αναμένονται ανακοινώσεις από το ΥΠΟΙΚ αφού εφόσον πολίτες προσφύγουν στην δικαιοσύνη μαζικά για να διεκδικήσουν τις παραπάνω παροχές θα κληθεί να καταβάλλει σε πολύ περισσότερους τα επιδόματα και τις απαλλαγές. Αυτό θα συμβεί στις περιπτώσεις που μετά την αλλαγή που θα ισχύσει αναδρομικά απο τον Μαίο θα καλύπτουν τα κριτήρια των οικονομικών ενισχύσεων.

Ετσι εφόσον οι νέες τιμές ζώνης έχουν αναδρομική ισχύ και δεν υπάρχει πρόβλεψη να αφορούν συγκεκριμένα επιδόματα και φόρους, τότε γίνεται κατανοητό ότι θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να δώσει σε πολύ περισσότερους επιδόματα ή οι δήμοι να χορηγήσουν απαλλαγές απο δημοτικά τέλη αναδρομικά.

 

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποκλίθηκε όλο το νησί: 87χρονος παππούς χορεύει ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα & τpελαivει το διαδικτυο – ΒΙΝΤΕΟ

M M

Ζύγιζε 412 κιλά στα 25 του: Νεκρός ο «παχύτερος άντρας της χώρας», σε ηλικία 34 ετών, τον μετέφεραν με γερανό – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

«Δεν κουνιόταν, τα μάτια του ήταν ανοιχτά»: Σε σοκ οι γονείς του νεκρού βρέφους – Τραγωδία δίχως τέλος στη Θήβα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika