Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Νέα προειδοποίηση Χαρδαλιά για τις πλατείες: Δεν είναι αντίσταση, ούτε μαγκιά – Βάζετε σε κίνδυνο τους δικούς σας ανθρώπους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Επανήλθε ο Νίκος Χαρδαλιάς στα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες που συνεχίζουν να υφίστανται

Νέα προειδοποίηση από τον Νίκο Χαρδαλιά για τα φαινόμενα συγκεντρώσεων και συνωστισμού στις πλατείες που συνεχίζονται

Οπως είπε στην καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ότι υπάρχει ο κίνδυνος να τιναχθούν όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα στον αέρα. Είπε ακόμα ότι η τήρηση των μέτρων δεν είναι δουλειά της αστυνομίας, αλλά είναι ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη που σέβεται τους συμπολίτες του και προστατεύει, με τη στάση του, την υγεία των φίλων του και την οικογένειά του. “Δεν είναι ούτε αντίσταση, ούτε μαγκιά οι συγκεντρώσεις στις πλατείες” τόνισε ο υφυπουργός.

“Ο κορονοϊός κολλάει εξαιρετικά εύκολα. Είδαμε μόλις χθες πως από έναν άνθρωπο μόνο κόλλησαν άλλοι δέκα”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, θέλοντας να υπογραμμίσει την μεταδοτικότητα του ιού. Το ότι δεν ζήσαμε εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών οφείλεται ότι κινηθήκαμε συντεταγμένα, είπε.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του κρούσματος στο 401 αρχικού φορέα του ιού από τον οποίον μολύνθηκαν 10 άτομα. Σκεφτείτε είπε τα μεγέθη της εξάπλωσης.

Η προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του κορονοϊού συνεχίζεται, ο ιός είναι ακόμα εδώ και όλα μπορεί να αλλάξουν για το λόγο αυτό η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά με αξιολόγηση και διορθωτικές κινήσεις τόνισε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς στόχος μας είναι να μην κάνουμε βήματα προς τα πίσω και να γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων με βάση το χρονοδιάγραμμα.

“Πετύχαμε τον στόχο μας, δημιουργήσαμε μία γραμμή άμυνας, μην κάνουμε το λάθος και πιστέψουμε ότι έχει κριθεί η μάχη” τόνισε κλείνοντας ο υφυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως τη λήψη νέων μέτρων προκάλεσαν οι εικόνες των τελευταίων 24ωρων, με τα επεισόδια με ομάδες νεαρών που συνωστίζονταν στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, τις εικόνες έξω από μπαράκια σε Αθήνα και την περιφέρεια και γενικότερα την αυξανόμενη τάση παραβατικότητας των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μεταξύ των μέτρων που πάρθηκαν το πλήρες κλείσιμο της Πλατείας Αγίας Ιωάννου από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, καθημερινά και μέχρι λήψη άλλης απόφασης

Επίσης προειδοποίησε τόσο τους ιδιοκτήτες μπαρ και καταστημάτων εστίασης όσο και όλους τους πολίτες στην επικράτεια, πως από την δική τους συμμόρφωση και συμπεριφορά θα κριθεί το αν θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των περιοριστικών μέτρων ή θα αναγκαστεί η Πολιτεία να λάβει νέα μέτρα, με ισχύ για όλη την χώρα.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη

Efi Nika

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα

Efi Nika

Την λένε Μάνα, ζει για σένα και την χρειάζεσαι στη ζωή σου. Μην την αμελείς ποτέ

Efi Nika