Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μητέρα γέννησε τα δίδυμα παιδιά της κόρης της που έπασχε από καρκίνο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η Μικαέλα σε ηλικία μόλις 23 ετών, πριν από περίπου δύο χρόνια, διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου, σε μία περίοδο που προσπαθούσε να αποκτήσει δεύτερο παιδί.

Ο γιατρός της τής συνέστησε ολική υστερεκτομή και χημειοθεραπείες, και συνεπώς η γυναίκα που ήταν ήδη μητέρα ενός τρίχρονου τότε παιδιού, δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει δεύτερο.

Ωστόσο, γνώριζε ότι και τη λύση της παρένθετης μητέρας δεν θα μπορούσε να την αντέξει οικονομικά, βλέποντας ελπίδες της για ένα ακόμη παιδί να εξανεμίζονται. Κι εκεί εμφανίζεται ως από μηχανής θεός η μητέρα της, Σίλα.

Η Μικαέλα πίστευε ότι έπασχε από μία απλή λοίμωξη, μέχρις ότου ο γιατρός της πει ότι έχει βρεθεί «κάτι» στον τράχηλο και χρειάζεται βιοψία. Δύο εβδομάδες αργότερα, πληροφορήθηκε ότι πάσχει από καρκίνο του τραχήλου.

Η νεαρή γυναίκα από το Ιλινόις, μιλώντας στη βρετανική Sun, όταν η μητέρα της τής συνέστησε να επισκεφθεί έναν γιατρό ευγονικής, ξέσπασε σε κλάματα λέγοντας: «Η μητέρα μου ήξερε ότι δεν μπορούσαμε να υποστηρίξουμε οικονομικά τη λύση της παρένθετης. Ήταν αδύνατον». Και τότε εκείνη της είπε: «Εάν μου επιτρέπεται, θα το κάνω εγώ»

Η Σίλα ήταν 16 ετών, όταν γέννησε την Μικαέλα, με την οποία έμοιαζαν περισσότερο σαν αδελφές, παρά σαν μητέρα και κόρη.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας γονιμότητας δημιουργήθηκαν 19 έμβρυα και η Μικαέλα υποβλήθηκε στην υστερεκτομή και τις χημειοθεραπείες για τον καρκίνο. Έμαθε ότι θεραπεύθηκε μόλις τρεις μήνες μετά τον τελευταίο γύρο της θεραπείας, κάτι που σήμαινε ότι όλη της η προσοχή θα στρεφόταν στις προσπάθειες να αποκτήσει μωρό.

Η 42χρονη – τότε- Σίλα ανησυχούσε μήπως οι γιατροί δεν της επιτρέψουν να γίνει παρένθετη. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και προχώρησαν στην εμφύτευση.

Η 44χρονη σήμερα Σίλα λέει: «Γέλασα όταν έγινε η εμφύτευση. Είναι η πρώτη φορά που έμεινα έγκυος χωρίς άνδρα στο δωμάτιο». Τα άλλα δύο παιδιά της Σίλα είναι 11 και 14 ετών

Παρόλα αυτά, για τη Μικαέλα δεν ήταν μία εύκολη περίοδος, καθώς η μητέρα και τα μωρά της βρίσκονταν σε μία απόσταση περίπου μίας ώρας και ανησυχούσε μήπως δεν αναπτύξει δέσιμο μαζί τους. Μάλιστα, είχε κάποτε ευχηθεί να κάνει δίδυμα.

Η μητέρα της όμως την καθησύχασε από την αρχή ότι τα μωρά δεν ήταν δικά της και προετοιμαζόταν για τη στιγμή που θα τα αποχωριστεί και θα καταλήξουν στα χέρια της Μικαέλα. Αυτό που την ένοιαζε ήταν να γεννηθούν υγιή.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν στις 36 εβδομάδες, μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη καισαρική.  Σήμερα είναι 14 μηνών και υγιέστατα, ενώ η Μικαέλα χαρούμενη λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί τους και στον δεσμό μεταξύ τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε το πρώτο κωφό μωρό στον κόσμο που ανέκτησε την ακοή του με γονιδιακή θεραπεία – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Μου αρέσει πολύ, αλλά μου ζήτησε για πρώτο ραντεβού να πάμε σε εσπερινό – Τι λέτε να κάνω;

Efi Nika

Μην βάζετε την κάρτα σας, σας τρώνε λεφτά: Τεράστια απάτη με 800.000 θύματα που ψώνισαν από γνωστό κινέζικο eshop

Efi Nika