Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γιατί πολλοί άνθρωποι απεχθάνονται τον κόλιανδρο και πιστεύουν ότι έχει γεύση σαπουνιού;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Λατρεύουμε τα μυρωδικά, τα βότανα και τα μπαχαρικά. Γίνουν γεύση και άρωμα στα πιάτα μας και τα νοστιμεύουν.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια που δεν αρέσουν σε όλους τους ανθρώπους. Ειδικά τα «πράσινα» μυρωδικά, που μπαίνουν σε πίτες κ.α.

Ένα από αυτά είναι και ο κόλιανδρος. Πολλοί τον αγαπούν αλλά πολλοί τον μισούν κιόλας.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι στο 14% των ανθρώπων δεν αρέσει η γεύση του.

Από ό,τι φαίνεται, υπάρχει επιστημονικός λόγος γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι απεχθάνονται τον κόλιανδρο και πιστεύουν ότι έχει γεύση σαπουνιού!

Το SciShow, ένα επιστημονικό σόου στο Youtube, έκανε μια έρευνα με 30.000 άτομα και τον ρώτησε τι γεύση τους έδινε το συγκεκριμένο μυρωδικό.

Και τα αποτελέσματα έδειξαν μια εκπληκτική σύνδεση ανάμεσα σε αυτούς που δεν τους άρεσε.

«Όσοι είπαν ότι ο κόλιανδρος έμοιαζε με αφρόλουτρο, παρουσίαζαν ομοιότητες με τα γονίδια του υποδοχέα οσμής που ανιχνεύουν την μυρωδιά του σαπουνιού», ανέφεραν στην εκπομπή.

«Μοιράζονταν ένα συγκεκριμένο γονίδιο που κρυπτογραφεί τους υποδοχείς που πιάνουν την μυρωδιά των χημικών αλδεΰδης. Υπάρχει πάνω από ένα τέτοιο που δίνει στον κόλιανδρο την χαρακτηριστική του μυρωδιά και συμβαίνει να είναι υποπροϊόν του σαπουνιού».

Οι επιστήμονες λένε ότι πρόκειται για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Οπότε, αν σιχαίνεσαι και εσύ τον κόλιανδρο, μπορεί να φταίνε τα γονίδια!

ΠΗΓΗ: Bovary.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika