Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙ

Μήπως παραείσαι καλή με τους άλλους; 5 σημάδια που το αποδεικνύουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το να σκεφτόμαστε τα συναισθήματα των άλλων και να τους φερόμαστε με καλοσύνη και γενναιοδωρία είναι κάτι που όλοι πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε, όχι όμως στο βωμό της δικής μας ευημερίας.

Είναι άλλο πράγμα το να είσαι καλό παιδί και άλλο να γίνεσαι… χαλί να σε πατήσουν κάτω. Πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια!

Πώς όμως θα μπορέσεις να καταλάβεις πότε το παρακάνεις με τις καλοσύνες και τις ευγένειες; Αυτά τα 5 σημάδια θα σου αποκαλύψουν αν πρέπει να αλλάξεις νοοτροπία.

Πάντα λες ναι, ό,τι κι αν γίνει

Το να πεις «όχι» σε κάποιον και να αρνηθείς τη βοήθειά σου σου φαίνεται άθλος γι’ αυτό και πάντα λες ναι σε ό,τι κι αν σου ζητήσει κάποιος – ακόμα κι όταν δεν το θέλεις. 

Αποφεύγεις κάθε είδους σύγκρουση

Κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να αποφύγεις κάθε είδους σύγκρουση. Ακόμα και όταν διαφωνείς με κάποιον το κάνεις σε χαμηλούς τόνους και πάντα καταλήγεις να συμβιβάζεσαι για να μην ταράξεις τα νερά. Αυτό μπορεί να συμβεί στη δουλειά, με ερωτικούς συντρόφους ή μπορεί να συμβεί ακόμη και με άτομα που έχεις φευγαλέες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Δεν πρέπει όμως να κρύβεις  πράγματα κάτω από το χαλί, ειδικά με ανθρώπους που ειναι σημαντικοί στη ζωή σου, καθώς μια μέρα είναι σίγουρο ότι όλα θα βγουν στην επιφάνεια.

Ζητάς συνέχεια συγγνώμη

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να ζητάει συστηματικά συγγνώμη για τα πάντα, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά! Αυτό ξεπερνάει την απλή ευγένεια- είναι περισσότερο μια ανάγκη να απολογηθείς από μια ενοχή που πηγάζει από μέσα σου. Δεν είσαι, όμως, υπεύθυνη για όλους και για όλα!

Νιώθεις ενοχές όταν θέτεις όρια

Τα όρια είναι απαραίτητα για να λειτουργήσουν οι ανθρώπινες σχέσεις. Δεν σε κάνουν «κακό» ή «δύσκολο» άνθρωπο. Σε κάνουν ισορροπημένο ενήλικα, που ξέρει τον εαυτό του, ξέρει να περνάει καλά με τους άλλους, ξέρει τι θέλει και δεν φοβάται να το ζητήσει.

Είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου

Όπως εσύ μπαίνεις μια ζωή… στα παπούτσια των άλλων και δικαιολογείς συμπεριφορές και καταστάσεις, δοκίμασε να το κάνεις και για τον εαυτό σου. Είναι απελευθερωτικό και πραγματικά θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή σου.

 

mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika

Αν το φαγητό δεν αρέσει στο παιδί σας, του φτιάχνετε «το αγαπημένο του»;

Efi Nika

Γνωστός επιχειρηματίας πήρε γλυκό από πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο στα Ν. Προάστια κι έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα – ΦΩΤΟ

Efi Nika