Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μήπως ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθείτε το τουρσί;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Παλιότερα το συναντούσαμε πιο συχνά στα ράφια της κουζίνας, στη συνέχεια, ωστόσο, ενοχοποιήθηκε λόγω της περιεκτικότητάς σε νάτριο. Στην πραγματικότητα, όμως, το τουρσί είναι μια πολύ ωφέλιμη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.

Τα λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση είναι προβιοτικές τροφές, άκρως υγιεινές για την υγεία του εντέρου, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη συνολική υγεία. Η ζύμωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιούνται ωφέλιμα βακτήρια σε συνδυασμό με μια τροφή, τα οποία ο οργανισμός μας έχει ανάγκη για να διατηρήσει την ισορροπία στο μικροβίωμά του και αξιοποιούνται για τη μετατροπή ενός σακχάρου σε αλκοόλη ή για την παραγωγή γαλακτικού οξέος σε μερικά τρόφιμα.

Συν τοις άλλοις, η διαδικασία ζύμωσης χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς για τη διατήρηση των τροφίμων.

 

 

Κι αν θεωρείτε ότι δεν έχετε κάποιο πρόβλημα με το έντερο και το πεπτικό σας, να σας θυμήσουμε ότι το έντερο θεωρείται από τους επιστήμονες και σύμφωνα με έρευνες ο «δεύτερος εγκέφαλος» του οργανισμού μας και εμπλέκεται κατά πολύ με τη συνολική μας υγεία και απόδοση. Τα προβιοτικά είναι άκρως απαραίτητα για την υγεία του και μέσω της διατροφής μπορείτε να τα λάβετε από τέτοιες τροφές, όπως είναι το τουρσί.

Το τουρσί είναι η διατήρηση του λαχανικού σε άλμη ή σε ξίδι, το οποίο εκτός από προβιοτικά, του χαρίζουν νοστιμιά και το συντηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αν ο νους σας πάει μόνο στο αγγουράκι τουρσί, να σας πούμε ότι οι επιλογές είναι αμέτρητες, από σέλινο και σταφύλι, μέχρι κρεμμύδι και κουνουπίδι.

Αν έχετε αυξημένη αρτηριακή πίεση, προτιμήστε τουρσί με λιγότερο αλάτι και περισσότερο ξίδι.

 

Clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 τροφές για να ενισχύσετε την εγκεφαλική σας δύναμη

Γιώργος Newsitamea

Αέρια: Τι σημαίνουν για το έντερο και την υγεία μας

Γιώργος Newsitamea

Καρκίνος: Ποια διατροφή βοηθά τους ασθενείς να τον αντιμετωπίσουν καλύτερα

Efi Nika