Newsitamea.gr
ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Μια σπουδαία ανακάλυψη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
down-syndrome

Μια σπουδαία ανακάλυψη

Για μιαν ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η Κύπρος έχει πολλά αποθέματα δυνάμεων. Επιβεβαιώνεται ότι οι δυνάμεις της μπορούν να χωρέσουν στον παγκόσμιο χάρτη με τις επιδόσεις και την προσφορά προς την ανθρωπότητα. Γιατί προσφορά προς την ανθρωπότητα, την επιστήμη αποτελεί η αποκάλυψη για μη επεμβατικό προγεννητικό τεστ για το σύνδρομο Down, το οποίο ανακάλυψε το 2011 η ερευνητική ομάδα του τότε γενικού διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και νυν υπουργού Υγείας, Φίλιππου Πατσαλή. Όπως έχει εξηγηθεί από τους επιστήμονες, το καινοτόμο τεστ με την εμπορική ονομασία Veracit που σημαίνει ακρίβεια και αντανακλά στη μεγάλη ακρίβεια που χαρακτηρίζει την εξέταση, μπορεί να παρέχει σε όλες τις εγκύους και σε πολύ χαμηλό κόστος με αξιοπιστία, ακρίβεια και χωρίς κανέναν κίνδυνο για το έμβρυο μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο για το σύνδρομο Down (γνωστό ως τρισωμία 21), τα σύνδρομα τρισωμία 18, τρισωμία 13, μονοσωμία Χ και το φύλο του εμβρύου.
Δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθεί ως ένα επίτευγμα που ανοίγει τεράστιες προοπτικές για την επιστήμη και τον άνθρωπο, ενώ είναι πρόδηλο ότι τοποθετεί τη χώρα μας στον παγκόσμιο επιστημονικό χάρτη. Δεν θα αναλύσουμε τη χρησιμότητα αυτής της επαναστατικής ανακάλυψης. Αυτό το έχουν κάνει οι επιστήμονες, οι οποίοι είναι και οι αρμοδιότεροι. Εκείνο που οφείλουμε και θα το πράξουμε είναι να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα αυτής της ανακάλυψης. Εκείνο που πρέπει να επαινέσουμε είναι την επιστημονική ομάδα που εργάσθηκε για χρόνια και πέτυχε. Οφείλουμε να επαινέσουμε και το Ινστιτούτο Νευρολογίας που για χρόνια εργάζεται συστηματικά, μεθοδικά και παράγει επιστημονικό έργο.
Θεωρούμε πως για τη χώρα μας, η καλύτερη διαφήμιση είναι οι άνθρωποί της και οι επιδόσεις τους σε πεδία που αναγνωρίζονται διεθνώς. Είναι γι’ αυτό που όλοι στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανακάλυψη της ομάδας αυτής. Και για το γεγονός ότι η ανακάλυψη προσφέρει σημαντικά στην ανθρωπότητα, αλλά και επειδή αυτή έγινε μετά από έρευνες από επιστήμονες στην Κύπρο. Αυτό αποκαλύπτει τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και ως χώρα και ως κοινωνία. Εύγε στους επιστήμονες της μεγάλης ανακάλυψης.

www.philenews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Η πρώτη βουλευτής με σύνδρομο down σπάει τα ταμπού, κάνει τον κόσμο μας καλύτερο και δίνει ελπίδα για το μέλλον

Efi Nika