Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια μύτη θα σε σώσει: Οι σκύλοι μυρίζουν τον καρκίνο του προστάτη με επιτυχία 98%

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

skulos-murizei-karkino-570

 

Μια μύτη θα σε σώσει: Οι σκύλοι μυρίζουν τον καρκίνο του προστάτη με επιτυχία 98%

Ιταλοί ερευνητές παρουσίασαν την μελέτη τους στο συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Ένωσης στο Ορλάντο η οποία αποδεικνύει ότι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να εντοπίσουν τον καρκίνο του προστάτη σε δείγματα ούρων με ποσοστό επιτυχίας 98%.

Η ισχυρή αίσθηση όσφρησης του σκύλου τον καθιστά ελκυστικό στον ιατρικό κόσμο. Οι Ιταλοί ερευνητές δοκίμασαν να διαπιστώσουν αν δύο εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούσαν να εντοπίσουν οργανικές πτητικές ενώσεις-οι οποίες έχουν σχέση με τον καρκίνο του προστάτη-στα δείγματα ούρων 677 συμμετεχόντων. Από αυτούς, οι 320 είχαν καρκίνο του προστάτη που κυμαίνονταν από χαμηλού κινδύνου ως μεταστατικό και 357 ήταν υγιείς και αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου.

Μάλιστα, η έρευνα απέδειξε ότι οι σκύλοι μπορούσαν να εντοπίζουν τις συγκεκριμένες ουσίες στα ούρα που είχαν σχέση με τον καρκίνο του προστάτη, με ποσοστό επιτυχίας 98%. Ο Δρ Μπράιαν Στορκ δήλωσε ότι τα στοιχεία της έρευνας είναι ελπιδοφόρα και στο μέλλον ίσως και να λαμβάνουν μέρος οι σκύλοι στον εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεσπά η μάνα του μικρού Τάσου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του: «Δε θέλω τα λεφτά τους, το παιδί μου θέλω πίσω» – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ετοιμοθάνατη 36χρονη βρήκε δότη ήπατος τον σύντροφό της αλλά οι γιατροί της είπαν όχι – Το μοιραίο λάθος που έκανε – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν το ήξερε κανείς: Αυτή η Ελληνική φυλή είναι η κορυφαία στον κόσμο

Efi Nika