Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μετάνιωσα που έκανα μωρό. Θα προτιμούσα να παρακολουθώ Netflix και να έχω μια ήσυχη ζωή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια νέα μητέρα μίλησε για μια σκληρή αλήθεια, με την οποία οι περισσότεροι νέοι γονείς έρχονται αντιμέτωποι.

Με ανάρτηση στο φόρουμ Mumsnet στις αρχές του μήνα, η γυναίκα που διατηρεί την ανωνυμία της αποτύπωσε το συναίσθημα πολλών νέων γονέων, περιγράφοντας λεπτομερώς την αυξανόμενη εξάντλησή της με τη γονεϊκή ζωή -κάτι που καμία ποσότητα αγάπης που έχει για το παιδί της δεν μπόρεσε να καταπνίξει.

«Την αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Ανησυχώ συνεχώς μήπως της συμβεί κάτι κακό. Είναι ένα υπέροχο, έξυπνο, χαρούμενο, γλυκό και αρκετά ανεξάρτητο παιδί. Αλλά δεν μπορώ να διώξω την αίσθηση ότι μετανιώνω που την απέκτησα», έγραψε στην ανάρτησή της η γυναίκα, σύμφωνα με τη Sun.

Η μαμά, της οποίας το μωρό είναι 10 μηνών, αναπολεί την ηρεμία και την ησυχία που ένιωθε πριν γίνει γονιός.

«Θέλω απλώς να επιστρέψω στην παλιά μου ζωή. Είχα μια ήσυχη, μη συναρπαστική ζωή και αυτό μου αρέσει. Είμαι ένα πολύ εσωστρεφές, κλειστό άτομο και ήμουν πάντα ευτυχισμένη όταν ήμουν μόνη μου. Δούλευα από το σπίτι, έβλεπα Netflix τα βράδια, απολάμβανα τη φύση, έτρωγα έξω που και που. Ενίοτε έκανα και διακοπές», συνεχίζει η ανάρτησή της.

Χωρίς περιστροφές, η γυναίκα παραδέχεται ότι έχει ευχηθεί κάποιες φορές να μην είχε γεννηθεί ποτέ η κόρη της, επειδή ο παλιός τρόπος ζωής της «έχει χαθεί τώρα».

«Δεν μου αρέσει να είμαι μαμά. Νομίζω ότι φταίει κυρίως η συνεχής αίσθηση ευθύνης, το ότι πρέπει συνεχώς να διασκεδάζεις ένα μωρό, το ότι δεν μπορείς ποτέ να κάθεσαι και να χαλαρώνεις και να μην κάνεις τίποτα όλη μέρα, το ότι πρέπει πάντα να είσαι σε εγρήγορση», παραπονέθηκε.

Νιώθοντας αβοήθητη, ρώτησε στο φόρουμ γονέων αν τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν με την πάροδο του χρόνου.

«Ξέρω ότι το να έχεις ένα μεγαλύτερο παιδί θα φέρει τις δικές του δυσκολίες, αλλά αναρωτιέμαι αν θα το απολαμβάνω περισσότερο όταν θα μπορώ να την λογικεύω λίγο και θα μπορεί να διασκεδάζει περισσότερο μόνη της;. Ή θα μετανιώνω πάντα για την απώλεια της παλιάς μου ζωής;» ρώτησε.

Ευτυχώς για την κουρασμένη μαμά, πολλοί στο φόρουμ είπαν ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα όσο το παιδί της μεγαλώνει.

«Γίνεται πολύ καλύτερο. Θεωρούσα και εγώ την ηλικία του μωρού-βρέφους βαρετή, επειδή είσαι συνεχώς σε εγρήγορση και ποτέ δεν κάνεις πραγματικά κάτι που ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις, αλλά βελτιώνεται. Μόλις δεν χρειάζεται να παρακολουθείς κάθε τι που κάνουν και δεν χρειάζεται να κάνουν τα πάντα μαζί σου, γίνεται σίγουρα καλύτερα.

Μην με παρεξηγήσετε, τα πρωινά brunch με φίλες και οι ατελείωτες ώρες στο κινητό και το Netflix ανήκουν στο παρελθόν, αλλά παίρνετε πίσω πολύ περισσότερο τον εαυτό σας μόλις φτάσουν στη σχολική ηλικία», της απάντησε μία μητέρα, με αρκετές κάτω από το κείμενό της να παραδέχονται πως ένιωθαν το ίδιο:

«Έψαχνα στο google τις τοπικές υπηρεσίες υιοθεσίας στα πρώτα στάδια της ζωής του μωρού μου. Μην πανικοβάλλεσαι. Είσαι στα χαρακώματα τώρα. Τα πράγματα θα καλυτερέψουν από μόνα τους. Απλά κάνε κουράγιο. Διαπίστωσα ότι η επιστροφή στη δουλειά ήταν ο καταλύτης για να αρχίσει ξαφνικά η μητρότητα να μοιάζει διαχειρίσιμη».

Υπήρξαν, βέβαια, και εκείνες που δεν ήταν τόσο υποστηρικτικές: «Ω, Θεέ μου. Ίσως αν προσπαθούσατε να θυμηθείτε γιατί στο καλό αποφασίσατε να κάνετε παιδί, αυτό θα βοηθούσε; Θα πρέπει να αισθανόσασταν ότι κερδίζατε κάτι;», έγραψε μία γυναίκα.

Πάντως, τα συναισθήματα που περιέγραψε η γυναίκα για τη ζωή της μετά την απόκτηση του μωρού της είναι πιο συνηθισμένα από ό,τι φαντάζουν. Αποτελούν, μάλιστα, σύμπτωμα επιλόχειου κατάθλιψης.

Σύμφωνα με έρευνα του Orlando Health το 40 τοις εκατό των γυναικών αισθάνονται κατάθλιψη, άγχος και κούραση μετά τη γέννηση του μωρού τους, ενώ μία στις 5 θα αντιμετωπίσει ένα ζήτημα ψυχικής υγείας.

Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα απαιτείται στήριξη και κατανόηση από το οικείο περιβάλλον, αλλά και επαγγελματική βοήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika