Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Μεταμόσχευσαν νεκρή καρδιά και έσωσαν την μητέρα του Κώστα Γρίμπιλα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5678

 

Μεταμόσχευσαν νεκρή καρδιά και έσωσαν την μητέρα του Κώστα Γρίμπιλα

Τον Αύγουστο του 2008 ο ελληνοαυστραλός δημοσιογράφος Κώστας Γρίμπιλας δέχτηκε το απόλυτο δώρο ζωής. Ο πατέρας του νεαρού αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ μόλις έμαθε ότι ο γιός του, που λίγες μέρες νωρίτερα είχε ξυλοκοπηθεί άγρια έξω από νυχτερινό κέντρο στη Μύκονο, πεθαίνει, δωρίζει την καρδιά του δικού του παιδιού του στον Κώστα Γρίμπιλα. Και χαρίζει μια νέα ζωή στο παιδί της Μισέλ Γρίμπιλα..

Που να φανταζόταν κανείς ότι 6 χρόνια μετά και η μητέρα του Κωστα, 57 ετών σήμερα, θα δεχόταν το ίδιο δώρο ζωής. Με μια διαφορά: η καρδιά που μεταμόσχευσαν στη Μισέλ Γρίμπιλα στο Σιδνεϊ προέρχεται από δότη που δεν ήταν απλώς εγκεφαλικά νεκρός όπως ο Ντουζόν. Η καρδιά είχε σταματήσει να χτυπά επί 20 λεπτά. Όμως χάρη σε ένα πρωτοποριακό μηχάνημα διατηρήθηκε ζωντανή μέχρι τη μεταμόσχευση.

«Είμαι ξανά ζωντανή και νιώθω σα να είμαι άλλος άνθρωπος. Αισθάνομαι ξανά 40 ετών» ανέφερε η ίδια.

Η Μισέλ Γρίμπιλα ευχαριστεί από τα βάθη της νέας της καρδιάς τους γιατρούς. Τη μοίρα. Όπως ακριβώς και o Κωστας που δεν έπαψε να εκφράζει δημόσια την ευγνωμοσύνη του προς τον Ντουζόν και τους γονείς του αλλά και προς τους γιατρούς που έκαναν την επέμβαση. Στην ίδια μεταμόσχευση με τη Μισέλ Γρίμπιλα  υποβλήθηκε και ο 43χρονος Γιαν Νταμέν που μιλά για ιατρικό θαύμα…

Ένας τρίτος ασθενής αναρρώνει τώρα από παρόμοια επέμβαση. Οι γιατροί πιστεύουν ότι με αυτή την τεχνική μπορούν να σωθούν έως και 30% περισσότερες ζωές.

 

www.star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλη η γη μιλά για την Ελλάδα μετά απ’αυτό που έγραψε ο Έλον Μασκ: Είπε με 9 λέξεις όσα άλλοι δεν έλεγαν χρόνια – Πίνακες

Efi Nika

26χρονος νόμιζε πως βρήκε τη γυναίκα της ζωής του αλλά τη πρώτη νύχτα του γάμου κατάλαβε πως ήταν… άντρας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Αδιανόητο περιστατικό: 15χρονος στα Χανιά έδειρε 2 φορές την γιαγιά του επειδή δεν του έδινε χρήματα

Efi Nika