Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Μέσα στο 2015 η αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1c21a2fb1fa6b4f63cba788d28e36252_L

Μέσα στο 2015 η αύξηση στον κατώτατο μισθό

Εντός του ’15, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης να θέσει σε εφαρμογή την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, στα 751 ευρώ, από 586 ευρώ μικτά, που είναι σήμερα (511 ευρώ μικτά για νέους έως 25 ετών).

Μιλώντας νωρίτερα στο Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Παραφιλολογίες», ο κ. Σκουρλέτης περιόρισε σημαντικά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για άμεση εφαρμογή του νέου, αυξημένου κατώτατου μισθού. Η εφαρμογή θα γίνει ότι «εκ παραλλήλου θα υλοποιήσουμε μια σειρά άλλα μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν και τις ίδιες τις επιχειρήσεις που θα το εφαρμόσουν».

Στη συνέχεια ο νέος υπουργός Εργασίας, τόνισε από τη μία ότι «το γοργόν και χάριν έχει» αλλά από την άλλη απέφυγε να προσδιορίσει εάν οι όποιες αλλαγές θα γίνουν «σε έναν, σε δύο και σε τρεις μήνες. Μπορεί να είναι και λιγότερο, μπορεί να είναι και περισσότερο. Αν πούμε ότι ο βραχυπρόθεσμος ορίζοντας μπορεί να είναι στη βάση ενός έτους, θεωρώ ότι η πρόθεσή μας είναι να εφαρμοστεί εντός του ’15».

Ουσιαστικά, φαίνεται ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να επανιδρύσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις πρώτα και στη συνέχεια να αφήσει εργοδότες και εργαζόμενους να αποφασίσουν για το ύψος του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα, θα έχει δημιουργήσει το πλαίσιο για να συνδράμει στους επιχειρηματίες με μια σειρά από κίνητρα (φορολογικά, ασφαλιστικά κλπ), έτσι ώστε οι τελευταίοι να αποδεχτούν την πρόταση της ΓΣΕΕ για 751 ευρώ νέο κατώτατου μισθό.

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι νέοι μισθοί και τα επιδόματα – Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

newsitamea

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika

Όποιος την έκανε πήρε καλύτερο μισθό: Ειδικοί απoκάλυψαν την ερώτηση-κλειδί στον εργοδότη σου για να εξασφαλίσεις την αύξηση

Efi Nika