Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με αυτό το μπαχαρικό θα κάψετε τριπλάσιο λίπος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με αυτό το μπαχαρικό θα κάψετε τριπλάσιο λίπος

Πρόκειται για το κύμινο σε σκόνη, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην άμεση και γρήγορη απώλεια βάρους, στην μείωση του σωματικού λίπους.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο “Complimentary Therapies in Clinical Practice”, υπάρχει ένα μπαχαρικό που σε βοηθάει να κάψεις 3 φορές περισσότερο λίπος. Δεν έχεις παρά να προσθέσεις λίγες κουταλιές στο φαγητό σου.

Αυτό δεν είναι άλλο από το κύμινο.

Στην έρευνα πήραν μέρος 2 ομάδες. Τα μέλη της 2ης ομάδας 3γρ κύμινο μέσα σε γιαούρτι σε αντίθεση με τα μέλη της 1ης ομάδας που το έτρωγε σκέτο.

Στα μέλη της 2ης ομάδας μειώθηκαν τα τριγλυκερίδια καθώς και το βάρος.

Πρόκειται για το κύμινο σε σκόνη, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην άμεση και γρήγορη απώλεια βάρους, στην μείωση του σωματικού λίπους και στην βελτίωση των επιπέδων της χοληστερόλης με φυσικό τρόπο.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 88 παχύσαρκων γυναικών, τις οποίες χώρισαν σε δύο ομάδες. Για 3 μήνες, και οι δύο ομάδες ακολούθησαν πρόγραμμα συμβουλευτικής διατροφής με μειωμένη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά 500 θερμίδες. Αλλά τα μέλη της μιας ομάδας κατανάλωναν επίσης 3 γραμμάρια (λίγο λιγότερο από 1 κουταλάκι του γλυκού) κύμινο σε σκόνη καθημερινά, ανακατεμένο σε 140 γραμμάρια γιαουρτιού (η ίδια ποσότητα γιαουρτιού, χωρίς το κύμινο, δινόταν καθημερινά και στα μέλη της άλλης ομάδας).

Στο τέλος του 3μηνου πειράματος, τα μέλη της ομάδας που κατανάλωνε κύμινο είχαν χάσει κατά μέσο όρο 3 κιλά περισσότερα από τα μέλη της άλλης ομάδας.

Μάλιστα, τα μέλη της ομάδας με το κύμινο μείωσαν το ποσοστό σωματικού τους λίπους κατά 14,64%, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο από το 4,91% που σημείωσαν τα μέλη της άλλης ομάδας.

Υπήρχαν και άλλα οφέλη από την κατανάλωση 1 κουταλιού κύμινο την ημέρα. Τα τριγλυκερίδια μειώθηκαν κατά 23 μονάδες, ενώ στα άτομα που δεν κατανάλωναν κύμινο, μειώθηκαν μόνο κατά 5 μονάδες. Επίσης, τα άτομα της πρώτης ομάδας μείωσαν την “κακή” (LDL) χοληστερόλη τους κατά 10 μονάδες, τη στιγμή που οι υπόλοιπες συμμετέχουσες την μείωσαν μόλις κατά 0,5 μονάδες.

Το κύμινο είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες, χημικές ουσίες των φυτών που είναι γνωστό ότι αναστέλλουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στο σώμα. Δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει ότι το συγκεκριμένο μπαχαρικό έχει οφέλη για την απώλεια βάρους, οι συγγραφείς της μελέτης εικάζουν επίσης ότι κύμινο, όπως και άλλα “καυτερά” μπαχαρικά, αυξάνουν προσωρινά τον μεταβολικό ρυθμό.

Κύμινο -Θεραπευτικές δράσεις και χρήσεις
-οι καρποί του κύμινου είναι χωνευτικοί και γαλακταγωγοί.

-τονώνει την καρδιά και συμβάλλει στη μείωση της ταχυπαλμίας, ενώ δρα σπασμολυτικά σε πόνους κολικού

-Δρα θετικά ως χολαγωγό μέσο, στις ασθένειες της χολής και του παγκρέατος

-καθαρτικό, διουρητικό, ορεκτικό και ευστόμαχο, σπασμολυτικό, εμμηναγωγό και αντιφυσητικό.

-μασώντας τους σπόρους, λειτουργούν σαν ορεκτικό

-κατά των σπασμών του στομάχου

-Είναι ιδιαίτερα αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες

-καλό για τους πόνους της περιόδου

-το αιθέριο έλαιό του βοηθά στα αέρια του στομάχου

-Ανακουφίζει από συσπάσεις στην κοιλιά σε περιπτώσεις διάρροιας και δυσμηνόρροιας

Κύμινο-Άλλες χρήσεις
-το συναντάμε σε διάφορα τυριά, ολλανδέζικα, γαλλικά αλλά και ιταλικά

-Στην ελληνική κουζίνα αρωματίζει σάλτσες και συνταγές με κιμά, όπως τα σουτζουκάκια

-αποτελεί βασικό άρτυμα σε πολλές κουζίνες, ιδιαίτερα στις κουζίνες της Νότιας Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής

-χρησιμοποιείται ως συστατικό σε μερικά τουρσιά και γλυκά

-Στην Κύπρο, το χρησιμοποιούν όπως χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα το πιπέρι

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος: Ποια διατροφή βοηθά τους ασθενείς να τον αντιμετωπίσουν καλύτερα

Efi Nika

Καούρα και δυσπεψία: 6 τρόποι να τα αποφύγεις, σύμφωνα με γαστρεντερολόγο

Efi Nika

15 υγιεινές τροφές για ολική επαναφορά μετά την υπερφαγία του Πάσχα

newsitamea