Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Μαρίνα Ζαχαρία: Η Ελληνίδα νηπιαγωγός που διεκδικεί το “Νόμπελ των εκπαιδευτικών” και δίνει ελπίδα για το μέλλον αυτής της χώρας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία Ελληνίδα νηπιαγωγός, η Μαρίνα Ζαχαρία, στα Λαγυνά, αναδείχθηκε μια από τους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο, διεκδικώντας το Global Teacher Prize, το βραβείο Νόμπελ των εκπαιδευτικών όπως το αποκαλούν.

Το εν λόγω βραβείο απονέμεται σε εκπαιδευτικούς, ως αναγνώριση της συμβολής τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, συμβάλλοντας στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

Η Ελληνίδα Νηπιαγωγός έχει γίνει γνωστή για τις παιδαγωγικές καινοτομίες που εφαρμόζει, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί με τους μικρούς μαθητές της και το μεράκι που καταβάλλει, προκειμένου το ταξίδι της μάθησης να είναι μια ολόπλευρη εμπειρία για τα παιδιά της προσχολικής αγωγής.

Το καινοτόμο έργο της την ξεχώρισε ανάμεσα στις 7.000 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν και συνέβαλε στο να μπει στη λίστα με τους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο, που διεκδικούν το Νόμπελ της Εκπαίδευσης.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου, στο Παρίσι, στο κτίριο της UNESCO, όπου ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα.

Η νηπιαγωγός του 1ου Νηπιαγωγείου Λαγυνών έχει εντάξει στην εκπαιδευτική διαδικασία την εκπαιδευτική ρομποτική, ως ένα διαδραστικό ψηφιακό μαθησιακό εργαλείο και οι μαθητές ευχαριστιούνται το μάθημα και το πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ο μαθητής στο επίκεντρο της Ελληνίδας νηπιαγωγού

Στο επίκεντρο της παιδαγωγικής της έχει το μαθητή, επιδιώκοντας να ενεργοποιεί τη φαντασία και να καλλιεργεί αξίες ζωής.

Περήφανη η Ελληνίδα νηπιαγωγός που εκπροσωπεί την Ελλάδα

Όπως υπογράμμισε, μιλώντας αποκλειστικά στο Dnews.gr “αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η επιλογή ανάμεσα σε 7000 κορυφαίους εκπαιδευτικούς απ’ όλο τον κόσμο, που όλοι έχουν μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούν.

Η δική μου ιστορία είναι ένα παραμύθι που έζησα και ζω καθημερινά με τους μαθητές μου, προσπαθώντας να ταξιδέψουμε, να ονειρευτούμε και να αγωνιστούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, αλλά και τη ζωή του κόσμου που μας περιβάλλει.

Αυτό το βραβείο αντικατοπτρίζει την αγάπη μου για τη διδασκαλία και την προσήλωσή μου στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τους μαθητές μου. Είμαι περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου και θα κάνω τα πάντα για να ακουστεί η φωνή των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Τραγωδία Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζή μόλις πριν λίγο

Efi Nika

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»: Τι γιορτάζουμε την Μεγάλη Πέμπτη, ο Μυστικός Δείπνος και η προδοσία του Ιούδα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά

Efi Nika