Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Λουκέτο και την Τετάρτη στην Αττική: Κλειστές τράπεζες και λιανεμπόριο – Το ωράριο σούπερ μάρκετ και φαρμακείων – Σε ποιες περιοχές

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ανακοίνωση από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή – Παρατείνεται και αύριο η αργία .

Σε ποιες περιοχές

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι λόγω των αποτελεσμάτων της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας .

Το ωράριο των σούπερ-μάρκετ

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00.

Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Την παράταση της αργίας ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ειδικά για τα σχολεία, ο υπουργός ανέφερε ότι εντός των επόμενων ωρών θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

“Η συγγνώμη της πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική”

Ανεφερόμενος στα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία “Ελπίς” και στον τρόπο αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού, ο κ. Στυλιανίδης είπε χαρακτηριστικά: “η συγγνώμη της πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική”.

“Καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβιστούμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική οδό και 1.800 αυτοκίνητα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα ώστε το συντομότερο να τελειώσει ο απεγκλωβισμός”, ανέφερε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε μέσα ολόκληρο σκουλήκι, το κόλλησε από ζώο: Της είπαν ότι πεθαίνει, μόλις είδαν αυτό στο συκώτι της έπαθαν σοκ

Efi Nika

Όταν περνά από μπροστά σου ασθενοφόρο, πες από μέσα σου αυτή την προσευχή να γίνει καλά ο άνθρωπος που είναι μέσα

Efi Nika

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika