Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Lockdown: Τι ισχύει τελικά για τη βόλτα με κατοικίδιο, μετά τις 9 και την απαγόρευση κυκλοφορίας- Επιτρέπεται ή όχι;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σύμφωνα με την προηγούμενη ΚΥΑ για το lockdown, η βόλτα με το κατοικίδιο επιτρεπόταν και το βράδυ.

Διευκρινίσεις, αναφορικά με τα νέα μέτρα του lockdown που ανακοινώθηκαν χθες, έδωσε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Σχετικά με τον κωδικό 6, η χρήση του επιτρέπεται μόνο μέχρι την απαγόρευση κυκλοφορίας αν αφορά σωματική άσκηση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί -όπως είπε- και μετά την απαγόρευση μόνο για βόλτα με κατοικίδιο. Δηλαδή σκέτση άσκηση μετά τις 9 ή 7 για την περιφέρεια και για τις περιοχές στο βαθύ κόκκινο, δεν επιτρέπεται. Για βόλτα με το κατοικίδιο όμως επιτρέπεται.

Σε σχέση με τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σημείωσε ότι θα ήταν χρήσιμο να έχουν οι πολίτες μαζί τους κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος που πάνε να βοηθήσουν είναι όντως ανήμπορος. Ποιο μπορεί να είναι αυτό το έγγραφο; Μια ιατρική βεβαίωση… που φυσικά δεν διατέτουν όλοι όσοι πηγαίνουν να βοηθήσουν ηλικιωμένους συγγενείς τους.

“Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση και δεν είναι αυτός ο σκοπός μας να περιορίσουμε τέτοιου είδους δραστηριότητες”, τόνισε, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή “Live News”. Επισήμανε δε, ότι οι ελεγκτικές Αρχές θα δείχνουν κατανόηση όσον αφορά τον κωδικό 4, παρά το γεγονός ότι “έχει τύχει ευρείας κατάχρησης”.

Σε περίπτωση έλλειψης δικαιολογητικού εγγράφου, δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα συμβεί, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ να λέει ότι “η κοινή υπουργική απόφαση δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις υποπεριπτώσεις”.

Οι νέες ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας

Νέες περιοχές προστίθενται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και η αλλαγή αυτή προκαλεί τροποποιήσεις και στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, ‘Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τα μέτρα ισχύουν έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

– Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

– Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika

Θα “κάτσουμε” πολλές μέρες: Όλες οι Αργίες μετά το Πάσχα και το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο…

newsitamea

Γνωστός επιχειρηματίας πήρε γλυκό από πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο στα Ν. Προάστια κι έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα – ΦΩΤΟ

Efi Nika