Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Lockdown στην Αττική για ακόμα μία εβδομάδα και βλέπουμε – Στο κόκκινο άλλες 10 περιοχές

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Lockdown: Ποιες περιοχές μπαίνουν από σήμερα στο «κόκκινο»

Όπως όλα δείχνουν ούτε στις 8 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί το lockdown στην Αττική – Τι ισχύει για την Τσικνοπέμπτη και τις ημερομηνίες ανοίγματος της αγοράς.

Την παράταση του lockdown στην περιφέρεια της Αττικής τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαρτίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Πρόκειται για μια αναμενόμενη απόφαση, αφού παρά τις πολλές εβδομάδες lockdown τα κρούσματα όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αντιθέτως αυξάνονται.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ούτε στις 8 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί το lockdown στο Λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το lockdown αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 15 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”) παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης και οι Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας (πλην Σκύρου), Αχαΐας, Αρκαδίας, καθώς και Αττικής, ενώ ο δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, μιας και υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν 3 ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.

Συναγερμός για Πειραιά και Δυτική Αθήνα

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, η οποία όπως είπε, προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 721 στις 18 Φεβρουαρίου σε 1.302 σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, στο δήμο Πειραιά τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 80% (από 533 στις 18 Φεβρουαρίου σε 910 χθες). Αυξητική τάση, όμως, παρατηρείται και στους υπόλοιπους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στον Κορυδαλλό από 45 στις 18 του μήνα σε 95 μέχρι χθες, στο Πέραμα από 28 σε 50, στη Νίκαια από 64 σε 70 και στο Κερατσίνι- Δραπετσώνα από 51 στα 65.

Λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η περιοχή, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, κρίνεται απαραίτητο να ενταθούν οι έλεγχοι, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού, ενώ κάλεσε τις δημοτικές Αρχές να πάρουν κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία, ώστε να συμβάλλουν ακόμα πιο αποτελεσματικά στην προσπάθεια αυτή.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε ότι αυξητική τάση καταγράφεται και στον δυτικό τομέα Αθηνών, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 835 στις 18 Φεβρουαρίου σε 1036 (αύξηση 24%) μέσα σε μία εβδομάδα. Η τάση αυτή δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφορές από δήμο σε δήμο.

“Η κατάσταση είναι κρίσιμη έως επικίνδυνη και για αυτό και παρακαλούμε τους κατοίκους αυτών των Περιφερειακών Ενοτήτων, ειδικά Πειραιά και Δυτικής Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Αττικής, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Απευθύνουμε έκκληση και ζητάμε τη συνεργασία και τη συμβολή όλων, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Τον τρόπο για να το πετύχουμε αυτό τον γνωρίζουμε και δεν είναι άλλος από την πιστή την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων”, υπογράμμισε.

Στο κόκκινο επίπεδο άλλες 10 περιοχές

Όσον αφορά το επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), σε αυτό εντάσσονται από σήμερα Σάββατο στις 6 το πρωί και ως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 6 το πρωί, οι εξής περιοχές: οι Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, εκτός του Μεγανησίου, Θεσπρωτίας, Σύρου, Σάμου, Ηρακλείου και Κορινθίας, καθώς και οι δήμοι Αρταίων, Διδυμότειχου, Λοκρών, Αμφιλοχίας.

Επίσης, παραμένουν “στο κόκκινο” οι περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ηλείας (πλην των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας), Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, η Θάσος, ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, οι δήμοι Ναυπλιέων και ‘Αργους- Μηκυνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας φαίνεται να ακολουθεί τη γενική τάση που παρουσιάζει η εξέλιξη της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη με αυξητικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ όπως εξήγησε, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι τα ίδια σε όλη την επικράτεια και οι διαφοροποιήσεις που υπάρχουν από περιοχή σε περιοχή αναλύονται και εξετάζονται από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ώστε να καθοριστεί το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε περιοχής και κατ’ επέκταση τα μέτρα που ισχύουν σε αυτήν.

Χαρδαλιάς για Τσικνοπέμπτη: Ας την περάσουμε σε στενό κύκλο

Όσον αφορά την Τσικνοπέμπτη, που είναι την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι και τη συγκεκριμένη ημέρα ισχύει ότι ισχύει και όλες τις υπόλοιπες ημέρες, με απαγόρευση της κυκλοφορίας και δυνατότητα κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης των πολιτών με αποστολή SMS στο 13033 για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουν.

“Δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. Και αυτό γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, συγχρωτισμοί και μετακινήσεις μπορεί να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξάπλωση του ιού. Ας περάσουμε λοιπόν την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ας περιοριστούμε στους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε ούτως ή άλλως καθημερινή επαφή, ώστε να μην βρεθούμε -μετά από μερικές μέρες- αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας”, διεμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς.

“Καταλαβαίνω το εύλογο ενδιαφέρον όλων για το πότε θα αρχίσουν να ανοίγουν ξανά κάποιες δραστηριότητες, κυκλοφορούν διάφορες ημερομηνίες και θέλω να επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι οποιαδήποτε απόφαση για άνοιγμα και η σχετική ημερομηνία που το συνοδεύει θα ανακοινώνεται είτε από εδώ είτε από οποιοδήποτε άλλο τρόπο προκρίνει η κυβέρνηση και μόνο. Ως εκ τούτου για οποιαδήποτε ημερομηνία συστήνουμε να αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών και μόνο”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Lockdown στην Αττική για ακόμα μία εβδομάδα και βλέπουμε - Στο "κόκκινο" άλλες 10 περιοχέςΛευκάδα: Στη θάλασσα έπεσε όχημα με δύο επιβαίνοντεςΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα “κάτσουμε” πολλές μέρες: Όλες οι Αργίες μετά το Πάσχα και το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο…

newsitamea

Γνωστός επιχειρηματίας πήρε γλυκό από πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο στα Ν. Προάστια κι έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκε όλο το νησί: 87χρονος παππούς χορεύει ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα & τpελαivει το διαδικτυο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou