Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Lockdown: Με αυτά τα μέτρα θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες αύριο, Κυριακή της Ορθοδοξίας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποια μέτρα θα ισχύσουν αύριο στις εκκλησίες – Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Την τέλεση λειτουργίας στις εκκλησίες με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για αύριο, Κυριακή της Ορθοδοξίας, όπως επίσης και για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου προβλέπουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Παράλληλα με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης θα διεξάγονται τεστ κορονοϊού στους ιερείς και στους ψάλτες. Επίσης υποχρεωτικό είναι να ληφθούν κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας, δηλαδή η χρήση μασκών, και τήρηση αποστάσεων.

Σημειώνεται πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στην Αρχιεπισκοπική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για τη γιορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στην Μητρόπολη Αθηνών.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΣ:

Την προσεχή Κυριακή, 21η Μαρτίου 2021, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Η ΔΙΣ, λαμβάνουσα υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού όρισε όπως κατά την καθιερωμένη Συνοδική Θεία Λειτουργία τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις.

Αυριο 21η Μαρτίου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Μακαριώτατος θα προεξάρχει στην καθιερωμένη Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό. Εξαιτίας των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας θα συλλειτουργήσουν μόνο δύο συνοδικοί μητροπολίτες, ο Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος και ο Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος, καθώς και δύο ιερείς και διάκονοι.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο συνοδικός μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika