Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Λιχαδονήσια: Ενας επίγειος παράδεισος μια ανάσα από την Αθήνα – Μοναδικές εικόνες από ψηλά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κάποιοι ονομάζουν τα Λιχαδονήσια, “Μπαχάμες της Ελλάδας”, και όχι άδικα!

Όταν μιλάμε για έναν… επίγειο παράδεισο, πολύ κοντά στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στη βόρεια Εύβοια, μιλάμε φυσικά για τα Λιχαδονήσια. Τα ονομάζουν “Μπαχάμες της Ελλάδας” κι όχι άδικα!

Οι Λιχάδες ή Λιχαδονήσια είναι επτά μικρές νησίδες στα βορειοδυτικά της Εύβοιας, μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Βρίσκονται μεταξύ του οικισμού της Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας, και των Καμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας. Σήμερα αυτά τα νησάκια αποτελούν ιδανικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις και είναι σχεδόν πάντα γεμάτα με κόσμο που απολαμβάνει τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και το μαγικό τοπίο.

Οι νησίδες είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ένα μεγάλο τμήμα τους βυθίστηκε από σεισμό που έγινε το 426 π.Χ.

Η χρυσή άμμος στα Λιχαδονλησια και τα πεντακάθαρα νερά, προσελκύουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες, ενώ ταξιδιωτικοί οδηγοί τα περιλαμβάνουν στις τοπ προτάσεις τους.

Σημειώνεται πως, ανάμεσα τους, υπάρχει και το μικρό νησάκι Μανόλια, που έχει και ένα φυσικό λιμάνι για όποιον ήθελε να φτάσει μέχρι εκεί με σκάφος.

Λιχαδονήσια: Ενας επίγειος παράδεισος μια "ανάσα" από την Αθήνα - Μοναδικές εικόνες από ψηλάΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ

 

.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζύγιζε 412 κιλά στα 25 του: Νεκρός ο «παχύτερος άντρας της χώρας», σε ηλικία 34 ετών, τον μετέφεραν με γερανό – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

«Δεν κουνιόταν, τα μάτια του ήταν ανοιχτά»: Σε σοκ οι γονείς του νεκρού βρέφους – Τραγωδία δίχως τέλος στη Θήβα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Αν αγαπάς πραγματικά κάποιον, πρέπει να του κάνεις αυτές τις 10 ερωτήσεις κάθε ημέρα

Efi Nika