Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

Το λέει η επιστήμη: τα υγιή κορίτσια έχουν μεγάλα οπίσθια!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9607840196183652266

Το λέει η επιστήμη: τα υγιή κορίτσια έχουν μεγάλα οπίσθια!!!

 

Πριν μας υποδεχτεί ο καινούριος χρόνος, στα πλαίσια της χιουμοριστικής μας διάθεσης και αφορμώμενοι από την επικαιρότητα, είχαμε γράψει ένα άρθρο σχετικά με την χρονιά των οπισθίων, που δεν ήταν άλλη από αυτή του 2014. Να, όμως, που δεν είμαστε οι μόνοι που ασχολούνται με τα μεγάλα οπίσθια/ Το κάνουν και οι επιστήμονες και μας μας ενημερώνουν, ότι οι μεγάλοι γοφοί στέλνουν μηνύματα υγείας!

Σαν απομηχανής θεός, η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Oxford University φέρνει καλά νέα για τους υπέρμαχους των ζουμερών οπισθίων και επιβεβαιώνει το γεγονός πως οι μεγάλοι γοφοί αντιστοιχούν σε υγιείς οργανισμούς.

  • Σχετικά: 2014: Μήπως έγινε η επανάσταση των οπισθίων;

Τα μεγάλα οπίσθια εκτοπίζουν την παχυσαρκία

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι οργανισμοί που συγκεντρώνουν το σωματικό τους λίπος στους μηρούς και στα οπίσθιά τους, δεν κινδυνεύουν από διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Και η γυμναστική βοηθά, βεβαίως βεβαίως

Σύμφωνα μάλιστα με το ABC News, που αναδημοσιεύει τη μελέτη, τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερα οπίσθια τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα της χοληστερόλης και είναι πιο πιθανό να παράγουν ορμόνες για να μεταβολίζουν τη ζάχαρη.

Οι ερευνητές, επίσης, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες με ευρύτερα ισχία είναι πνευματικά ανώτερα, από τα παδιά που γεννήθηκαν από μητέρες με λιγότερο πλούσια και ευέλικτη λεκάνη.

Πιο υγιές το λίπος στους γοφούς παρά στην κοιλιακή χώρα

Σε ένα δεύτερο βήμα, ανέλυσαν και σύγκριναν το λίπος που αποθηκεύεται σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως αυτό της κοιλιάς, των ποδιών και των γλουτών, διαπιστώνοντας ότι το λίπος που αποθηκεύεται στα οπίσθια μιας γυναίκας, εμποδίζει την ανάπτυξη του διαβήτη, χάρη στην ποσότητα και στον τύπο ορμονών που περιέχει.

Το λίπος που βρίσκεται στους μηρούς και στα οπίσθια παράγει ορμόνες που βοηθούν να μεταβολιστούν καλύτερα τα σάκχαρα και άλλα λιπίδια, σε αντίθεση με το κοιλιακό λίπος που εκκρίνει ορμόνες με αντίθετο αποτέλεσμα.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πότε θα κάνετε 2ο παιδί;»: Η χειρότερη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μια μαμά

Efi Nika

Εμμηνόπαυση: Ποια ραγδαία αλλαγή φέρνει στην καρδιά – Τι να κάνουν οι γυναίκες

Efi Nika

Γιατί είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να χάσουν βάρος και τι να κάνουν γι’ αυτό

Efi Nika