Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Αν θέλεις να φτιάξεις κάτι στα γρήγορα τότε αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου! Με την ευκαιρία, δείτε φοβερή συνταγή για ηπειρώτικη πίτα με λίγα υλικά!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε
- 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
- 400 γρ τυρί φέτα
- Πιπέρι
Για το ράντισμα
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 100 γρ σόδα
- 1 κτγ αλάτι
Για το πασπάλισμα
- Μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας για γλυκά (12 φύλλα) και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν
- Παίρνουμε 2 φύλλα και τα βάζουμε κατά μήκος το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζουμε με το μείγμα.
- Ακριβώς από πάνω βάζουμε ακόμα 2 φύλλα και αφού τα ραντίσουμε προσθέτουμε ακόμη 2.
- Θα πρέπει σύνολο να έχουμε 6 φύλλα κρούστας.
- Βάζουμε κατά μήκος το θρυμματισμένο τυρί και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
- Τυλίγουμε ρολάροντας το και το στριφογυρνάμε όλο το φύλλο.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας και τυλίγουμε το ρολό γύρω γύρω από το πρώτο στριφτάρι.
- Αλείφουμε πολύ καλά όλη την πίτα με το μείγμα που ραντίσαμε τα φύλλα και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
- Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.