Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Λαχταριστά αφράτα μπιφτέκια λαχανικών με εξαιρετικά υλικά-Θα σας τρέχουν τα σάλια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι μία νόστιμη συνταγή, ιδανική για όσους νηστεύουν από κρέας την περίοδο της Σαρακοστής.

Μπιφτέκια λαχανικών ιδανική λύση για τη Σαρακοστή

Πρόκειται για μία χορταστική συνταγή, μπορεί πιο νόστιμη από την κανονική εκδοχή, η οποία θα αρέσει και στα παιδιά, τα οποία δεν θα καταλάβουν τη διαφορά.

Υλικά

1 μελιτζάνα κυβάκια
1 κολοκύθι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κυβάκια
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1 αυγο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο βασιλικό
Φρυγανιά τριμμένη (με το μάτι)
Λίγο φέτα (με το μάτι)
Τυρί κίτρινο τριμμένο (με το μάτι)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα λαχανικά μας (μελιτζάνα, κολοκύθι, καρότο, κρεμμύδι, κρεμμυδάκια, πιπεριές) σε λίγο ελαιόλαδο και τέλος προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε λίγα λεπτά να πιει τα ζουμιά.

Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε μπόλ και προσθέτουμε το αυγό, την φέτα, το κίτρινο τυρί, την φρυγανιά, το μαϊντανό, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις

Μπορούμε να φτιάξουμε και μία σως με γιαούρτι, λαδάκι, αλάτι και σκόρδο σε σκόνη για να συνοδεύσουμε τα μπιφτέκια λαχανικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika