Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυδώνι: Το «χρυσό μήλο» που νοστιμίζει τα φαγητά!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το κυδώνι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά φρούτα του φθινοπώρου, καθώς φημίζεται και για το γλυκό του κουταλιού, που μας δίνει!

Μάλιστα, το  κυδώνι είναι ένα φρούτο το οποίο καλλιεργείται εδώ και αιώνες με αναφορές ακόμη και από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, όπου το χαρακτήριζαν, ως «χρυσό μήλο». Ένα κυδώνι μέτριου μεγέθους έχει περίπου 52 θερμίδες, ενώ περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Τα κυδώνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, κάλιο, χαλκό και περιέχουν βιταμίνη Α. Ανάμεσα στα πολλά οφέλη τους είναι ότι ενισχύουν τη μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία, είναι αντιβακτηριακά, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αποτρέπουν την κατακράτηση υγρών.

Επίσης, τα κυδώνια είναι αγαπημένα συστατικά σε φαγητά κατσαρόλας ή στιφάδο, αφού συνδυάζονται υπέροχα με χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας. Το εξωτικό τους άρωμα μπορεί να δώσει μια υπέροχη μυρωδιά στους χώρους του σπιτιού, αν το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 μέρες.

Ένας ακόμη θησαυρός της ελληνικής γης, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε δεκάδες συνταγές επωφελούμενοι από τα δεκάδες θρεπτικά συστατικά του.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika

Τι να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το Πάσχα

Efi Nika

Υψηλή χοληστερόλη: Μία καρδιολόγος αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους τρόπους να τη ρίξουμε φυσικά

Γιώργος Newsitamea