Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ειδήσεις

Κρασάτες μπριζόλες στο τηγάνι – Λιώνουν στο στόμα: Το μυστικό κρύβεται σε 2 υλικά που έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με μια τριάδα υλικών-χοιρινό, μουστάρδα-μέλι- που κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα.

Μπορείτε άνετα να το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα ή με μια τραγανή τηγανιά πατάτες.

Υλικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • κρασί λευκό ξηρό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα σας.

Βήμα 2

Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι και βάζετε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με το κρασί, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ψηθούν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα ζεστές με μια δροσερή σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika