Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός – Καθηγήτρια Λινού: Η κρίση στον Εχίνο ήρθε μετά τη θρησκευτική γιορτή, το Ραμαζάνι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

“Θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει αυτούς τους ανθρώπους να τους ενημερώσουμε πιο έντονα, στη γλώσσα τους”, είπε.

Στην καραντίνα που τέθηκε για επτά ημέρες η περιοχή του Εχίνου αναφέρθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στην κοινότητα της Ξάνθης οφείλονται στο Ραμαζάνι που γιόρταζαν οι κάτοικοι το προηγούμενο διάστημα.

“Η θρησκευτική μειονότητα της Θράκης ήταν μια κερκόπορτα, γιατί ζουν σε κοντινή επαφή. Η κρίση έρχεται μετά από μια δική τους γιορτή,το Ραμαζάνι”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λινού και συμπλήρωσε ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι ζουν τόσο κοντά, όπως για παράδειγμα στις δομές προσφύγων ή στους καταυλισμούς Ρομά -όπως συνέβη στη Λάρισα- είναι ευθύνη των δημόσιων λειτουργών υγείας να περάσουν σωστά το μήνυμα.

Θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει αυτούς τους ανθρώπους να τους ενημερώσουμε πιο έντονα, στη γλώσσα τους. Δε φταίνε αυτοί που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε”, επισήμανε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, υπήρξαν 55 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, συνολικά 3.203 από την αρχή της πανδημίας, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Aπό τα 55 νέα κρούσματα, τα 43 εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τα 38 βρίσκονται στο δήμο Μύκης, 36 στον Εχίνο, 5 στο δήμο Ξάνθης. Έξι κρούσματα τοποθετούνται στην Ροδόπη ενώ τρία εντοπίστηκαν στην Πέλλα και δύο στην Αθήνα.

Επιπλέον, μία 64χρονη γυναίκα κατέληξε σήμερα, η οποία είναι και το πέμπτο θύμα του κορονοϊού από τον Εχίνο, μέσα σε τέσσερισ ημέρες.

 

thetoc.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νιώθω σαν να είμαστε συγκάτοικοι – Ο σύζυγός της έχασε τη δουλειά του και τον πατέρα του και ο γάμος τους διαλύεται

Efi Nika

8 συνήθειες που καλό είναι να σταματήσεις μετά τα 50

Efi Nika

Διέρρευσε 23 χρόνια μετά το θάνατό του: Η τελευταία επιθυμία του Ντίνου Ηλιόπουλου, ήταν αυτές οι 9 λέξεις – ΦΩΤΟ

Efi Nika