Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κορονοϊός: Εσπευσμένα στην Αθήνα 36χρονη με θρόμβωση από τη Λέσβο – Υπό έρευνα ο εμβολιασμός με AstraZeneca

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νέο περιστατικό με 36χρονη – Οι περιπτώσεις θρομβώσεων που εξετάζουν οι Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει σύνδεση με τα εμβόλια AstraZeneca.

Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης νοσηλεύεται από τις 22 Μαΐου μία 36χρονη η οποία εμφάνισε συμπτώματα θρομβώσεων. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, δέκα ημέρες πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, η γυναίκα είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ασθενής μεταφέρεται εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο της Αθήνας για να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού, ενώ έχει ήδη καταγραφεί στην κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ, που εξετάζει τις παρενέργειες των εμβολίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλη μία γυναίκα, 63 ετών πέθανε στη Μυτιλήνη, μετά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο που υπέστη λίγες μέρες αφότου εμβολιάστηκε με AstraZeneca.

Μέχρι στιγμής, πέντε είναι οι περιπτώσεις θρομβώσεων που εξετάζουν εξονυχιστικά οι αρμόδιες Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει σύνδεση με τα εμβόλια. Οι τέσσερις από αυτές αφορούν το σκεύασμα της AstraZeneca και ένα το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η περίπτωση της Κρήτης

Τα τρία από τα τέσσερα περιστατικά της AstraZeneca έχουν καταγραφεί στην Κρήτη, όπου έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Πρόκειται για έναν 35χρονο που χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraΖeneca, ο οποίος κατάφερε να ανταπεξέλθει και να πάρει εξιτήριο. Ο ίδιος δήλωσε πως αναμένει το επίσημο πόρισμα για το αν σχετίζεται η περιπέτεια της υγείας του με το εμβόλιο ώστε να κινήσει νομικές διαδικασίες για να διεκδικήσει αποζημίωση.

Oι υγειονομικές αρχές εξετάζουν και τις περιπτώσεις της 47χρονης και της 44χρονης που εμφάνισαν θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας.

Η 47χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η οικογένεια της 44χρονης έχει ενημερωθεί από το Σάββατο πως η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή έπειτα και από τις σοβαρές επιπλοκές που παρουσίασε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Η άτυχη Γλυκερία, όπως ονομάζεται η 44χρονη έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Astrazeneca υπέστη θρόμβωση και εισήχθη αρχικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και αμέσως μετά στο ΠΑΓΝΗ, όπου όμως το βράδυ της Παρασκευής παρουσίασε εγκεφαλική αιμμοραγία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika