Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός: 20 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 3.088 συνολικά – Κανένας θάνατος-14 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα είναι 20, συνολικά 3.088, όπως αναφέρει η σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

14 οι διασωληνωμένοι – Η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ

Οι νεκροί ανέρχονται σε 183, καθώς δεν καταγράφηκε νέος θάνατος. 14 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Σήμερα ανακοινώνουμε 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3088, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

692 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1752 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 6 (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχουμε κανένα νέο καταγεγραμμένο θάνατο και παραμένουμε στους 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στην τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ απεικονίζεται η επιδημιολογική εικόνα της εξέλιξης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Οι ειδικοί εξακολουθούν να έχουν καλή εικόνα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων: ποια κρούσματα συνδέονται με ταξίδι και ποια αποτελούν επαφές γνωστών κρουσμάτων.

Πιο αναλυτικά, από το σύνολο των 3068 κρουσμάτων, 692 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1751 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Αυτό σημαίνει πως, χωρίς σαφή πηγή προέλευσης ή μετάδοσης είναι μόνο το 20,3% των κρουσμάτων, δηλαδή περίπου 2 στα 10 κρούσματα.

‘Εξι περιοχές της Ελλάδας συγκεντρώνουν το υψηλότερο φορτίο κρουσμάτων του κορονοϊού.

Πρόκειται για τους νομούς Λάρισας, Αργολίδας, Ξάνθης, Καστοριάς, Κοζάνης και το Άγιο Όρος. Σε αυτούς του νομούς αντιστοιχούν πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Άγιο Όρος και Καστοριά βρίσκονται στη λίστα από τον Μάρτιο. Η παρουσία της Λάρισας οφείλεται κυρίως στον εντοπισμό κρουσμάτων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και τον οικισμό των Ρομά, ενώ της Αργολίδας αφορά στην εμφάνιση κρουσμάτων σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι.

Δεν καταγράφουν κανένα κρούσμα, τα Γρεβενά, η Ευρυτανία και η Φωκίδα.

Σημειώνεται πως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στην Ξάνθη, προκειμένου να υποβάλει σε διαγνωστικό έλεγχο εκπαιδευτικούς των τεσσάρων σχολείων στα οποία δίδασκε ο καθηγητής που βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πρέπει να τα πάρεις: Tο νέο κoλπo με το 50ευρω στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων που κάνουν οι αετονύχηδες κλέφτες – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Δεν το χωρά ανθρώπου νους: Χτύπησε με το αυτοκίνητο 8χρονο, και τον εγκατέλειψε στο οδόστρωμα

Efi Nika