Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη 10 Ιουνίου για τα ΜΥΣΥΦΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη 10 Ιουνίου για τα ΜΥΣΥΦΑ

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, καθώς οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) έλαβε σήμερα αυτή την απόφαση, αντιδρώντας στην πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς για διάθεση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ)  από τα σούπερ μάρκετ.

«Είναι θέμα δημόσιας υγείας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος. «Στη Σουηδία και την Κύπρο γέμισαν τα νοσοκομεία από ασθενείς λόγω των παρενεργειών αυτών των φαρμάκωναπό την αλόγιστη χρήση τους, αμέσως μόλις απελευθερώθηκαν τα κανάλια διανομής τους».

Οι φαρμακοποιοί λένε επίσης ότι οι τιμές στην Ελλάδα για τα φάρμακα αυτά είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη και οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο διανομής τους «θα επιφέρει αυξήσεις, ωφελώντας συγκεκριμένες ομάδες μεγάλων συμφερόντων και επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους ασφαλισμένους».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΦΣ κάνει λόγο για «εμπαιγμό» των φαρμακοποιών τα τελευταία πέντε χρόνια για το θέμα αυτό, καθώς αλλεπάλληλες προτάσεις και μέτρα επικεντρώνονται γύρω από τη διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ από τα μεγάλα καταστήματα λιανικής.

Τονίζει, τέλος, ότι τα 9.800 φαρμακεία που λειτουργούν στη χώρα είναι υπεραρκετά για τη διάθεση αυτών των φαρμάκων.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει για το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου γενική συνέλευση των φαρμακοποιών, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πηγή : Web Only tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika