Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα φέρνει πάνω από 15.000 νέες θέσεις εργασίας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20141124_54735a986d7f3

Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα φέρνει πάνω από 15.000 νέες θέσεις εργασίας!!!

 

Περισσότερες από 15.000 νέες θέσεις εργασίας, αναμένεται να δημιουργήσει στην Ελλάδα, την επόμενη περίοδο, η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας. Το στοιχείο αυτό προέκυψε από ομιλία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με θέμα «Περιφερειακή μηχανισμοί υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων».

Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, «η κοινωνική οικονομία απασχολεί 11 εκατομμύρια άτομα. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό είναι περίπου δύο εκατομμύρια. Στη Γαλλία, μάλιστα, όπου έχουμε τη μεγαλύτερη αξιοποίηση του θεσμού, η κοινωνική οικονομία καλύπτει το 10% της απασχόλησης.» Στην Ελλάδα η κατάσταση βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, μιας και στο Μητρώο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, που δημιουργήθηκε προ διετίας, έχουν ενταχθεί επίσημα εγγεγραμμένες 700 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε επίσης και στη σύσταση και στήριξη της πρώτης λειτουργίας των 13 Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας. Η συγκεκριμένη δράση θα στοιχίσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «αναμένεται να ωφεληθούν από αυτή περίπου 12.000 ωφελούμενοι, περίπου 6.489 θα είναι δυνητικοί κοινωνικοί επιχειρηματίες και 6.000 θα είναι υφιστάμενοι κοινωνικοί επιχειρηματίες».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, υπογράμμισε ότι «μέσω της υλοποίησης των Πράξεων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ, αναμένεται να λειτουργήσουν 600 επιπλέον Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.).

 

 

 

ΠΗΓΗ : dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμοθάνατη 36χρονη βρήκε δότη ήπατος τον σύντροφό της αλλά οι γιατροί της είπαν όχι – Το μοιραίο λάθος που έκανε – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν το ήξερε κανείς: Αυτή η Ελληνική φυλή είναι η κορυφαία στον κόσμο

Efi Nika

70χρονος βρήκε 1.900 ευρώ σε ΑΤΜ , έκανε το λάθος να τα πάρει και το μετάνιωσε πικρά όταν τον είδαν στη κάμερα

Efi Nika