Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Κίνα: Το Fever Scout επιλέχθηκε για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το καινοτόμο θερμόμετρο για τα παιδιά Fever Scout™, επιλέχθηκε για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού (coronavirus) στην Κίνα.

Το Fever Scout™, είναι το επαναφορτιζόμενο θερμόμετρο κλινικής ακρίβειας, για αδιάκοπη παρακολούθηση της θερμοκρασίας μέσω smartphone και λήψη ειδοποιήσεων μόλις ανέβει ο πυρετός, χαρίζοντας στους γονείς και τα παιδιά, ηρεμία και ασφάλεια. Στην Ελλάδα και την Κύπρο, αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία Avittia και κυκλοφορεί επίσημα, από την 1η Φεβρουαρίου 2020. (www.feverscout.gr).

Στις 29 Ιανουαρίου 2020 ανακοινώθηκε ότι, το Κλινικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας της Σαγκάης (Shanghai Public Health Clinical Center – SPHCC), χρησιμοποιεί το θερμόμετρο συνεχούς παρακολούθησης Fever Scout™ της VivaLNK, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού (coronavirus) στην Κίνα. Με την εμπειρία που αποκτήθηκε από την προηγούμενη επιδημία SARS, το SPHCC έχει δημιουργήσει ειδικά τμήματα εστιασμένα στον περιορισμό της μετάδοσης της λοίμωξης και την παροχή αποτελεσματικότερων θεραπειών.

Το SPHCC χαρακτηρίζεται ως το κύριο κέντρο θεραπείας στη Σαγκάη των 24,4 εκατομμυρίων ανθρώπων και οι επιβεβαιωμένοι ασθενείς από τα περιφερειακά νοσοκομεία της περιοχής, μεταφέρονται στο SPHCC για παρακολούθηση (καραντίνα) και θεραπεία.

Για την καταπολέμηση όλων των μεταδοτικών ασθενειών, βασικός παράγοντας είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού μέσα στο νοσοκομείο, ή σε οποιαδήποτε οργανισμό. Η μετάδοση του ιού, μεταξύ ασθενών, ή στο νοσηλευτικό προσωπικό, ή στα οικεία πρόσωπα των ασθενών, αποτελεί μείζον πρόβλημα. Οι επαφές με μολυσμένους ασθενείς που βρίσκονται σε καραντίνα, μπορούν να αποφευχθούν με την τεχνολογία.

Το Fever Scout™, είναι το θερμόμετρο που εφαρμόζεται αυτοκόλλητα στη μασχαλιαία περιοχή του ασθενή και επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση των αλλαγών στη θερμοκρασίας σώματος, σε πραγματικό χρόνο. Στη συνέχεια, τα δεδομένα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, σε μία οθόνη απομακρυσμένης παρατήρησης στο νοσηλευτικό σταθμό, ή στο smartphone για μεμονωμένους χρήστες, καλύπτοντας τις ανάγκες μιας οικογένειας αλλά και ολόκληρων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Έτσι, αντί να ελέγχεται η θερμοκρασία του ασθενή κάθε λίγες ώρες με θερμόμετρο υδραργύρου, οι θερμοκρασίες παρακολουθούνται απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο, περιορίζοντας τις επαφές μεταξύ ασθενών και φροντιστών.

“Η VivaLNK είναι περήφανη που βοηθά στην καταπολέμηση μολυσματικών ασθενειών όπως ο Coronavirus”, δήλωσε ο Jiang Li, Διευθύνων Σύμβουλος της VivaLNK, της εταιρείας που ανέπτυξε το Fever Scout™. “Ο κόσμος δεν θα απαλλαγεί ποτέ από ασθένειες, αλλά πιο αποτελεσματικές μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας μπορούν να επιτευχθούν μέσω της τεχνολογικής προόδου”.

Το Fever Scout™ έχει εγκρίσεις, πιστοποιήσεις και γνωστοποιήσεις από τα CFDA, FDA, CE και τον ΕΟΦ.

Περισσότερες λεπτομέρειες και αγορά του Fever Scout™ στο www.feverscout.gr

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Penni Syggrou

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea