Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος ωοθηκών: Γνωρίστε τα ένοχα συμπτώματα μέσα από βίντεο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι ωοθήκες είναι οι γεννητικοί αδένες που βρίσκονται στα δεξιά και αριστερά της μήτρας.

Στις ωοθήκες μπορούν να αναπτυχθούν πολλών ειδών κυστικοί και συμπαγείς όγκοι. Οι όγκοι αυτοί είναι καλοήθεις, κακοήθεις, ή ακόμη και οριακής (ενδιάμεσης) κακοήθειας.

Οι απλοί κυστικοί όγκοι σε νέες γυναίκες είναι συνήθως ορμονικής αιτιολογίας και υποχωρούν αυτόματα. Κύστη όμως που παραμένει περισσότερο από 2-3 μήνες ή μεγαλώνει, πρέπει να αξιολογείται προσεχτικά.

Οι κακοήθεις όγκοι των ωοθηκών είναι πολλών και διαφορετικών τύπων και έχουν ιδιαίτερη εμφάνιση και συμπεριφορά. Ο συχνότερος τύπος είναι ο επιθηλιακός καρκίνος που προέρχεται από μετατροπή (εξαλλαγή) των φυσιολογικών κυττάρων του επιθηλίου (μεμβράνης) που περιβάλλει την ωοθήκη σε καρκινικά.

Δείτε με ποια κοινά συμπτώματα εκδηλώνεται ο καρκίνος των ωοθηκών:

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ένας κακοήθης όγκος που προσβάλλει τη μία ή και τις δύο ωοθήκες.

Υπάρχουν δύο τύποι: α) ο επιθηλιακός καρκίνος των ωοθηκών, που είναι ο πιο συχνός και οφείλεται στη μη φυσιολογική ανάπτυξη και αναπαραγωγή των επιθηλιακών κυττάρων που βρίσκονται στην επιφάνεια της ωοθήκης και β) ο μη επιθηλιακός καρκίνος των ωοθηκών, που μπορεί να αναπτυχθεί από τα γεννητικά αναπαραγωγικά κύτταρα ή από τα στρωματικά κύτταρα του συνδετικού ιστού, γύρω από την ωοθήκη.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όποιος σε θέλει θα σε διεκδικήσει…

Efi Nika

Πόσες ώρες να στεκόμαστε όρθιοι την ημέρα για καλή υγεία και πόσες να καθόμαστε

newsitamea

Φουσκάλα στα πόδια; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις…

Efi Nika