Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καλό θα ήταν η επανάσταση σας να είχε ξεκινήσει πριν σκοτώσουν άλλη μια γυναίκα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια γυναίκα λιγότερη, μια ύπαρξη έφυγε από τον κόσμο χωρίς να φταίει. Ένα νεαρό κορίτσι που το μόνο της λάθος ήταν πως είχε μαλλιά. Δεν μας ενδιαφέρει πόσο κοντά ή μακριά, δεν είχε καλύψει όλα της τα μαλλιά.

Τη συνέλαβαν, την ξυλοκοπήσαν, την έστειλαν σε κώμα και δυο ημέρες μετά πέθανε. Όλα αυτά συνέβησαν στο Ιράν και το όνομα της κοπέλας Masha Amini! Το οποίο όσο και αν λένε όλοι πως δεν θα ξεχαστεί, δυστυχώς θα περάσει ως άλλος ένας θάνατος στην ανθρώπινη ιστορία. Και το όνομα της θα ξεχαστεί από την πλειοψηφία και σε λίγες ημέρες θα θρηνούμε τον επόμενο θάνατο.

Και όλα αυτά γιατί δεν έχουμε καταλάβει τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας. Γιατί δεν είμαστε ενωμένοι να παλέψουμε ενάντια στην τρέλα και τη μανία των θρησκειών. Όλων, ανεξαιρέτως όλων των θρησκειών που θέλουν τη γυναίκα κατώτερη. Ένα ον που ακολουθεί τη μεγαλοδυναμία του άντρα.

Ένα πλάσμα που φτιάχτηκε για να υπηρετεί το αρσενικό φύλο. Που τα θρησκευτικά βιβλία τη θέλουν δούλα, παρθένα, σεμνή και κατά προτίμηση ηλίθια. Ναι, την θέλουν ηλίθια, γιατί έτσι δε θα βρει ποτέ το θάρρος να μιλήσει, να εναντιωθεί.

Μην μου πείτε πως δεν είναι όλες οι θρησκείες το ίδιο. Αν το πείτε είτε εθελοτυφλείτε είτε σας αρέσει αυτή η κατάσταση. Η Εύα φτιάχτηκε από το πλευρό του Αδάμ και έτσι είναι υποδεέστερο ον. Σιγά, σιγά κύριε Αδάμ εσείς και το πλευρό σας!

Επειδή κάποιοι άντρες πριν 2000 χρόνια είχαν τη φαεινή ιδέα να εξοστρακίσουν τη δύναμη της γυναίκας στο όνομα ενός θεού, την πληρώνουν μέχρι σήμερα όλες τους. Δεν έχει να κάνει με την πατριαρχία, έχει να κάνει με το φόβο και την αφέλεια!

Εις το όνομα του Θεού, θα παραμείνεις ελεεινή και λίγη για πάντα;

Αν υπάρχει Θεός σίγουρα θα τα βλέπει και θα γελάει, παρόλο που θα έπρεπε να κλαίει με το χάλι μας. Εκατοντάδες βιβλία εδώ και αιώνες για να υποστηρίξουν πως οι γυναίκες δεν είναι ισάξιες του άντρα. Γιατί έφαγε το μήλο, γιατί αμάρτησε, γιατί έχει περίοδο, γιατί έχει μακριά μαλλιά.

Όταν όμως γεννάει, κάνει παιδιά και γίνεται μάνουλα, εκεί είναι καλή; Την αγαπάμε τότε; Όταν βλέπεις τα μακριά της μαλλιά να ανεμίζουν όλο χάρη, είναι όμορφη. Αλλά όταν δεν τα καλύπτει, όταν τα βαφεί, όταν τα φουσκώνει είναι μια εταίρα; Είναι αμαρτωλή;

Όσο και αν το αρνείσαι, όσο και αν είσαι θρήσκος ή θρήσκα, δεν μπορεί να μη βλέπεις το λάθος. Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνεις ότι δεν χτυπάς έναν άνθρωπο επειδή γεννήθηκε γυναίκα. Πως γίνεται να μη νιώθεις έναν κόμπο στο στομάχι, μια αηδία μέσα σου, που ανέχεσαι τη βία, το ξυλοδαρμό και το θάνατο μιας γυναίκας; Κάποιοι θα πουν πως αυτά γίνονται μόνο στις αραβόφωνες χώρες και θρησκείες. Σωστά, γιατί όλες οι άλλες μας κάλυψαν πως είναι άγιες και καλές. Συχνά ακούω: έχεις δίκιο αλλά δεν είναι όλοι οι παπάδες το ίδιο, μερικοί είναι υπέροχοι στο έργο τους.

Θελημένα δηλαδή το παραβλέπετε το γεγονός πως ακόμα και αυτοί στηρίζουν με τη συμμετοχή τους τα εγκλήματα που διαπράττει η θρησκεία τους!

Βρείτε ποια είναι αυτή η θρησκεία που θεωρεί τη γυναίκα ισότιμη και της φέρεται με σεβασμό; Πάντα, όχι κατά περιόδους και καταστάσεις όπως η εγκυμοσύνη. Μια θρησκεία που από την αρχή μέχρι το τέλος θεωρεί πως και τα δυο φύλα είναι το ίδιο, υπάρχει; Για όσο θα πιστεύεις στο Θεό που έχεις επιλέξει, η γυναίκα θα είναι λίγη, θα είναι ένα δοχείο για αναπαραγωγή και η θέση της στην κοινωνία θα είναι προϊόν ελεημοσύνης.

Καλό θα ήταν η επανάσταση να γίνεται κάθε μέρα και όχι μετα θάνατον.

Τη μια την έκαψαν, την άλλη την μαχαίρωσε, την άλλη τη σκότωσε γιατί δεν τον αγαπούσε. Χιλιάδες γυναίκες καθημερινά υποφέρουν από τα ανδρείκελα που είχαν την ατυχία να γνωρίσουν, να συνάψουν σχέσεις και να παντρευτούν. Σφαλιάρες, ξύλο, ψυχολογική βία, αρπαγή κηδεμονίας των παιδιών, καταδίκη σε αργό ή αιφνίδιο θάνατο.

Την επανάσταση σας τη θέλω καθημερινά, γιατί δε μιλάμε για ένα τωρινό φαινόμενο αλλά για μια πολιτισμική και πολιτική κατάσταση. Που αρρωστημένα συντηρείται εδώ και αιώνες, ως έρμαιο της ανδροκρατίας.

Πρέπει να ξεκινήσετε όλοι να μιλάτε όταν βλέπετε βία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, να μπείτε στη μέση, να πάρετε θέση. Με τη σειρά σας αγαπητές μου γυναίκες, στηρίξτε η μια την άλλη, είστε μαζί σε όλο αυτό. Όσες μπορείτε να προσφέρετε και καταφύγιο να το κάνετε, εσείς και οι άντρες σας. Γιατί ευτυχώς δεν είμαστε όλοι οι άντρες ανδρείκελα. Νέα μου κορίτσια δείτε τα σημάδια από την αρχή της γνωριμίας.

Ένα χαστούκι είναι αρκετό για να φύγετε, όσο και αν τον αγαπάτε. Αν είστε ήδη μέσα στην προβληματική σχέση ζητήστε βοήθεια. Αντιδράστε σιωπηλά μέχρι να φύγετε και να απομακρυνθείτε με ασφάλεια από το βίαιο περιβάλλον που ζείτε.

Όλοι μας έχουμε ευθύνη, άντρες και γυναίκες.

Εμείς οι άντρες να δείξουμε στα αντράκια πως δεν είναι σωστό ούτε να βαράς, πόσο μάλλον να σκοτώνεις. Οι γυναίκες, οι μανάδες και οι αδερφές: μιλήστε στα αγόρια σας όσο είναι μικρά σε ηλικία. Σιγουρευθείτε πως μεγαλώνουν με ενσυναίσθηση και σεβασμό, στον άλλον άνθρωπο και ειδικά στο άλλο φύλο.

Οι πατεράδες δώστε το σωστό παράδειγμα στα παιδιά σας, μην έχετε μόνο διακοσμητική θέση στην ανατροφή τους. Η επανάσταση δε γίνεται μέσα από την αναδημοσίευση μιας φωτογραφίας, αλλά με δράσεις καθημερινές. Με τη στάση ζωής που έχετε και την εκφράζετε δυνατά. Όχι άλλος θάνατος εις το όνομα του ανδρός και της εκάστοτε θρησκείας!

 

Σύνταξη, επιμέλεια κειμένου: Βογιατζής Ηλίας

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας στο newsitamea.gr την ιστορία σας, επικοινωνήστε στο: iliasvogiatzis@gmail.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη

Efi Nika

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα

Efi Nika

Την λένε Μάνα, ζει για σένα και την χρειάζεσαι στη ζωή σου. Μην την αμελείς ποτέ

Efi Nika