Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Κακή κυκλοφορία αίματος: Ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές για την υγεία, από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις και κιρσούς έως μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην κακή κυκλοφορία του αίματος, με τους συνηθέστερους να είναι η καθιστική ζωή, το υπερβολικό βάρος και ο διαβήτης.

Κακή κυκλοφορία αίματος: Ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια

Μερικά από τα βασικά συμπτώματα που υποδεικνύουν κακή κυκλοφορία του αίματος είναι τα εξής:

  • – Παγωμένα πόδια και δάχτυλα ποδιών, όχι μόνο τον χειμώνα
  • – Παγωμένα χέρια και δάχτυλα χεριών, όχι μόνο τον χειμώνα
  • – Μούδιασμα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, κυρίως στα άκρα
  • – Επίμονο αίσθημα κόπωσης και έλλειψη ενέργειας
  • – Τριχόπτωση
  • – Συχνές ζαλάδες
  • – Ξηρότητα δέρματος παρά την επαρκή ενυδάτωση από νερό, φρούτα, λαχανικά κ.λπ.
  • – Πρήξιμο και κατακράτηση υγρών, κυρίως στα πόδια
  • – Πονοκέφαλοι
  • – Κράμπες
  • – Δύσπνοια
  • – Πανάδες και εξανθήματα στο δέρμα
  • – Αδύναμη μνήμη

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν εκδηλώνετε αρκετά από τα παραπάνω συμπτώματα, ώστε να εντοπιστεί η ακριβής αιτία τους και να δοθεί η κατάλληλη αγωγή.

Περιφερική αρτηριακή νόσος

Η περιφερική αρτηριακή νόσος μπορεί να προκαλέσει κακή κυκλοφορία στα πόδια σας. Είναι μια κατάσταση κυκλοφορίας που προκαλεί στένωση των αιμοφόρων αγγείων και των αρτηριών. Σε μια σχετική κατάσταση που ονομάζεται αθηροσκλήρωση, οι αρτηρίες σκληραίνουν λόγω της συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία. Και οι δύο συνθήκες μειώνουν τη ροή του αίματος στα άκρα σας και μπορούν να προκαλέσουν πόνο.

Με τον καιρό, η μειωμένη ροή αίματος στα άκρα σας μπορεί να προκαλέσει:

  • -μούδιασμα
  • -μυρμήγκιασμα
  • -νευρική βλάβη
  • -τραυματισμό ιστού

Εάν μείνει χωρίς θεραπεία, η μειωμένη ροή αίματος και η πλάκα στις καρωτιδικές αρτηρίες σας μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι καρωτιδικές αρτηρίες σας είναι τα κύρια αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν αίμα στον εγκέφαλό σας. Εάν η συσσώρευση πλάκας πραγματοποιείται στις αρτηρίες της καρδιάς σας, κινδυνεύετε να πάρετε καρδιακή προσβολή.

Η περιφερική αρτηριακή νόσος είναι συχνότερη σε ενήλικες ηλικίας άνω των 50 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε νεαρά άτομα. Οι άνθρωποι που καπνίζουν βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο να την αναπτύξουν νωρίτερα.

Θρομβώσεις

Οι θρομβώσεις εμποδίζουν τη ροή του αίματος, εν μέρει ή εξ ολοκλήρου. Μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν οπουδήποτε στο σώμα σας, αλλά μία θρόμβωση που αναπτύσσεται στα χέρια ή τα πόδια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα κυκλοφορίας.

Οι θρομβώσεις μπορούν να αναπτυχθούν για διάφορους λόγους και μπορεί να είναι επικίνδυνες. Εάν ένας θρόμβος στο πόδι σας διαρραγεί, μπορεί να περάσει από άλλα μέρη του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς ή των πνευμόνων σας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Όταν συμβεί αυτό, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι σοβαρά ή ακόμα και θανατηφόρα. Αν ανακαλυφθεί πριν προκαλέσει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, μία θρόμβωση μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Κιρσοί

Οι φλεβίτιδες είναι διευρυμένες φλέβες που προκαλούνται από βλάβη βαλβίδας. Οι φλέβες φαίνονται καταπονημένες, και βρίσκονται συχνότερα στο πίσω μέρος των ποδιών. Οι κατεστραμμένες φλέβες δεν μπορούν να μεταφέρουν το αίμα τόσο αποτελεσματικά όσο οι άλλες, οπότε η κακή κυκλοφορία μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Αν και σπάνια, οι κιρσοί μπορεί επίσης να προκαλέσουν θρόμβους αίματος.

Τα γονίδιά σας καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό εάν θα αναπτύξετε ή όχι κιρσώδεις φλέβες. Εάν ένας συγγενής έχει κιρσώδεις φλέβες, ο κίνδυνός σας είναι υψηλότερος. Οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να τις αναπτύξουν, όπως και οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Διαβήτης

Μπορεί να πιστεύετε ότι ο διαβήτης επηρεάζει μόνο το σάκχαρο του αίματός σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει κακή κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές του σώματός σας. Αυτό περιλαμβάνει κράμπες στα πόδια σας, καθώς και πόνο στους μηρούς ή τους γλουτούς σας. Αυτές οι κράμπες μπορεί να είναι ιδιαίτερα άσχημες όταν είστε σωματικά δραστήριοι. Τα άτομα με προχωρημένο διαβήτη μπορεί να έχουν δυσκολία στην ανίχνευση των σημείων κακής κυκλοφορίας. Αυτό συμβαίνει επειδή η διαβητική νευροπάθεια μπορεί να προκαλέσει μειωμένη αίσθηση στα άκρα.

Ο διαβήτης μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για αθηροσκλήρωση, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις.
Περιττά κιλά

Η μεταφορά επιπλέον κιλών επιβαρύνει το σώμα σας. Εάν είστε υπέρβαροι, κάθεστε ή στέκεστε για ώρες μπορεί να οδηγηθείτε σε προβλήματα κυκλοφορίας.

Η ύπαρξη υπερβολικού βάρους ή η παχυσαρκία ενέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο για πολλές άλλες αιτίες κακής κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένων κιρσών και αιμοφόρων αγγείων.

Η νόσος του Raynaud

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν, χρόνια, κρύα χέρια και πόδια μπορεί να πάσχουν από μια κατάσταση που ονομάζεται νόσος του Raynaud. Αυτή η ασθένεια προκαλεί τη στενότητα των μικρών αρτηριών στα χέρια και τα δάχτυλα των ποδιών σας. Οι στενές αρτηρίες είναι λιγότερο ικανές να μεταφέρουν αίμα μέσω του σώματός σας, έτσι μπορείτε να αρχίσετε να παρατηρείτε συμπτώματα κακής κυκλοφορίας. Τα συμπτώματα της νόσου Raynaud συμβαίνουν συχνά όταν είστε σε χαμηλές θερμοκρασίες ή αισθάνεστε ασυνήθιστα αγχωμένοι.

Υπάρχουν και άλλες περιοχές του σώματός σας που μπορεί να επηρεαστούν εκτός από τα δάχτυλα των χεριών και τα δάχτυλα των ποδιών σας. Μερικοί άνθρωποι έχουν συμπτώματα στα χείλη, τη μύτη, τις θηλές και τα αυτιά τους.

Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο του Raynaud, όπως και οι άνθρωποι που ζουν σε πιο κρύα κλίματα.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Efi Nika

Ποια είναι τα 6 σημάδια που οδηγούν στο νευρικό κλονισμό;

Efi Nika

Παιδικά εμβόλια χωρίς πόνο; Έρχονται τα ειδικά, ανώδυνα έμπλαστρα

newsitamea