Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καιρός: Χιόνια στην Αττική τα ξημερώματα, θα το «στρώσει» από το Μαρούσι και πάνω

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Xιονοπτώσεις ακόμη και εντός του Λεκανοπεδίου, ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια, λέει ο μετεωρολόγος του Open TV.

Ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προβλέπει πως η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή, ενώ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ακολουθεί ανάλυση μέσω χαρτών. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Ανάλυση της σημερινο-αυριανής ψυχρής εισβολής μέσα από τους χάρτες των μοντέλων μας:

1. Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνδυαστεί με τις υψηλές πιέσεις βορειότερα και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας.

2. Στην ισοβαρική στάθμη των 850 hpa περίπου σε 1,5 χιλιόμετρο ύψος πάνω από την μέση στάθμη της θάλασσας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -7°C. Με δεδομένο ότι το Αιγαίο βρίσκεται κοντά στους 18 με 20 βαθμούς Kελσίου και σε συνδυασμό με την ψυχρή λίμνη που θα περάσει από τα βόρεια και κεντρικά τμήματά του με θερμοκρασίες κοντά στους -30 στην ισοβαρική στάθμη των 500 hpa περίπου 5.5 χιλιόμετρα από την μέση στάθμη της θάλασσας θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του lake aegean effect.

3. Ο επιφανειακός άνεμος είναι βορειοανατολικός χωρίς οι εντάσεις του να είναι ιδιαίτερα απαγορευτικές.

4. Η ψυχρή μάζα μπαίνει σε σωστό timing (ξημερώματα αύριο). Aν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η περιοχή της Αττικής θα ευνοηθεί πάρα πολύ, με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται ακόμη και εντός του Λεκανοπεδίου, ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω).

Πηγή : ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν κουνιόταν, τα μάτια του ήταν ανοιχτά»: Σε σοκ οι γονείς του νεκρού βρέφους – Τραγωδία δίχως τέλος στη Θήβα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Αν αγαπάς πραγματικά κάποιον, πρέπει να του κάνεις αυτές τις 10 ερωτήσεις κάθε ημέρα

Efi Nika

«Μας είπαν ότι ευθύνη έχουν ο παππούς και η γιαγιά»: Μεγάλη ανατροπή, βαριές καταγγελίες από τον πατέρα του 6χρονου – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika